L'escola Fusió celebra Santa Cecília entre amics

El centre se suma al clam de les escoles de música privades per reclamar més suport per part de les administracions


  • Comparteix:

L'escola Fusió Música i Dansa ha celebrat aquest dimarts el dia de Santa Cecília amb un parell d'actuacions. Ha estat amb una trobada a la seu del centre entre amics, literalment, ja que el centre havia fet una crida perquè els alumnes portessin amics a gaudir de la música. Les interpretacions han anat a càrrec de dos combos, que han ofert una peça de bossa i una altra de rock. Per posar la cirereta, una nena assistent, Adriana Rodríguez, ha guanyat un sorteig i s'ha endut entrades per veure un concert de peces de les pel·lícules de Disney.

Per a la directora de l'escola Fusió, Gemma Navarra, és important perquè la canalla vegi de primera mà què s'hi fa. "Si no es trepitja una escola, no se sap com és la vivència, perquè és molt més rica i creativa", ha reflexionat.

Les actuacions han anat a càrrec de dos combos: un format per Diogo Azevedo, Ada Baulenas, Eloi Sànchez, Guillem Navarra i el professor Carles Rambla; i un altre amb Martina Patxot, Adrià Valero i Pau Gómez, amb el professor Quim Terrades. Tot plegat ha estat una activitat emmarcada en el programa d'activitats amb motiu del 50è aniversari de Fusió Música i Dansa.

Reivindicació

Amb motiu de la trobada, Fusió Música i Dansa ha anunciat que s'adhereix al manifest d'Escoles de Música d'Iniciativa Privada Autoritzades de Catalunya (EMIPAC) que reclama al Govern un finançament "just, suficient i sostenible" que posi fi a la "discriminació històrica" que pateixen per part de les administracions. Afirmen que la tendència a la "municipalització" de l'ensenyament musical i la creixent aposta per "l'externalització" de la gestió d'aquests centres les està abocant a la "desaparició". Així, demanen que se les equipari a les escoles de titularitat municipal i que es reconegui l'enorme tasca "pedagògica i social" que desenvolupen. A Catalunya hi ha 230 escoles de música autoritzades per Educació, de les quals 150 són municipals i 80 privades.

En tot cas, Navarra ha assenyalat que Fusió rep ajudes per part de l'Ajuntament, tot i que adverteix que "no és suficient" per tal de garantir la supervivència del centre.


Gemma Navarra

Enguany el concert és entre amics. Si no es trepitja una escola no se sap com és la vivència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.