L'èxit de 'Cara a cara', el curtmetratge santcugatenc gravat amb el mòbil

El film és de la productora amateur de la ciutat Savis Productions i està fent la volta al món per diferents festivals


  • Comparteix:

Daniel González; Amadeu Pi; Núria Pérez; Teresa Vilardaga; i Elies Villalonga; integrants de Savis Productions / Foto: cedida

Daniel González; Amadeu Pi; Núria Pérez; Teresa Vilardaga; i Elies Villalonga; integrants de Savis Productions / Foto: cedida

'Cara a cara' és un curtmetratge en català de la productora santcugatenca Savis que està rebent una gran acceptació a festivals cinematogràfics d'arreu del món. Una de les peculiaritats d'aquest film és que no està gravat amb càmeres ni en un gran plató, sinó que s'ha gravat íntegrament amb un telèfon mòbil. El curt ha participat en festivals internacionals com el Nawada Film Festival de l'Índia, on va guanyar el premi a millor producció feta amb mòbil; el Festival Wallachia romanès, on va guanyar el premi de platí; o el WIPE amateur film festival a Berlín, entre d'altres. El seu pròxim destí és Nigèria, al festival African Smartphone Film, que premia les millors produccions gravades amb telèfon mòbil.

Savis és una productora amateur que va començar amb un grup d'amics admiradors del cinema fantàstic i de terror que van voler començar a explicar les seves històries. No compten amb grans platós, ni càmeres, ni són especialistes, simplement, quan se'ls acut una idea i tenen prou temps, preparen el guió, agafen el mòbil, un focus i es posen a gravar. Després, amb tot el que han gravat, ho passen a postproducció, on tot el que saben de muntatge ho han après gràcies a vídeos de YouTube.

En una entrevista a Cugat Mèdia, el director del curt i membre de Savis, l'Elies Villalonga ha explicat que els espais que utilitzen per gravar és gràcies a una fórmula "kilòmetre 0 i de xarxa de proximitat": Un conegut o veí els deixa una oficina, un local o una casa per fer les gravacions. Villalonga afegeix que és una gran forma de fer pinya, d'interactuar amb la gent i que, "si a més els curtmetratges tenen èxit, ens fa encara més feliços".

Elies Villalonga no ha volgut endinsar-se gaire en la trama de 'Cara a cara' per por de fer espòilers, només avança que tracta d'una dona en una roda de reconeixement que és la testimoni principal d'un assassinat. El curt encara no s'ha estrenat, però un cop acabin tota la gira de festivals el penjaran al seu canal de YouTube.

Villalonga també ha explicat que dissabte passat es va estrenar el tràiler del seu pròxim projecte, 'Estel', que està en procés de postproducció i sortirà l'any 2023.






Elies Villalonga

Jo sempre he estat fan dels festivals de cinema fantàstic i de terror, que a Catalunya hi ha uns quants. Sempre que anava d'espectador i veia produccions d'aquí, de gent d'aquí que sortien i explicaven la seva història i es podia veure i compartir-ho amb el públic. Jo vaig pensar, ostres a mi que m'agrada explicar històries jo això també m'agradaria fer-ho.   



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.