El Pinotxo de Guillermo del Toro parla amb accent de Sant Cugat

Els santcugatencs Àlex Rodés i David Suárez participen al doblatge al català de l'adaptació de Netflix del clàssic


  • Comparteix:

Captura de pantalla del tràiler de la pel·lícula / Foto: Netflix

Captura de pantalla del tràiler de la pel·lícula / Foto: Netflix

Els santcugatencs David Suárez i Àlex Rodés han participat en el doblatge al català de 'Pinotxo', una pel·lícula del cineasta Guillermo del Toro que es pot veure des del 9 de desembre a Netflix. Suárez, ha estat l'encarregat de dirigir el doblatge en català de la part musical i Rodés, de 10 anys, ha posat la veu a Pinotxo, el protagonista del film.

Cugat Mèdia ha parlat amb ells per conèixer com ha estat l'experiència de treballar en un projecte d'aquestes dimensions: "M'ho he passat súper i el David m'ha ajudat molt; ja he vist la pel·lícula molts cops i estic molt content de com ha quedat", ha explicat Rodés. Suárez per la seva part, destaca que el projecte ha estat "un gran repte", però que ha gaudit molt de tot el procés: "Treballar amb nens sempre és un punt afegit de dificultat, però tant amb l'Àlex Rodés, com amb el Biel Molina, que ha doblat la versió en castellà, ho he tingut molt fàcil perquè tenen molt talent i hi han posat moltes ganes".

En aquesta versió de 'Pinotxo', Del Toro presenta la trama des d'una perspectiva diferent de la del conegut relat infantil: "El cineasta descriu una realitat bastant crua i si ens ha de mostrar una situació desagradable l'ensenya sense cap mena de tabú", explica Suárez, que pensa que el film està més aviat indicat per a un públic adult. Per altra banda, Rodés també ha explicat que es va sorprendre bastant perquè la història "és diferent" a la que coneix i que no se l'esperava així.



El film forma part del ventall, cada cop més ampli, de pel·lícules doblades al català gràcies a l'acord que va firmar Netflix amb el Departament de Cultura de la Generalitat. En aquest conveni, Netflix es compromet a afegir 70 peces audiovisuals en català cada any per impulsar i promoure la llengua catalana, una aposta que "beneficia molt" a la ciutadania perquè "lamentablement doblar al català no és un negoci rendible per moltes empreses audiovisuals", conclou Suárez.

Pinotxo també es pot veure a Netflix en gallec i euskera.




Àlex Rodés

M'ho he passat súper amb la Maria LLuïsa i el David, que m'han ajudat molt. Ja he vist la pel·lícula uns quants cops i m'ha agradat molt com ha quedat

David Suárez

Ha estat un gran repte, especialment pel que té a veure amb el treball amb nens, que sempre té un punt afegit de dificultat, però ho he gaudit molt



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.