Aquests són els premiats la 3a edició de la Biennal d'Escultura de Valldoreix

L'acte, celebrat a l'EMD de Valldoreix, ha servit per fer l'entrega de premis, presentar el catàleg i reivindicar el paper de l'art en la societat


  • Comparteix:

Imatge durant l'acte de cloenda i d'entrega de premis / Foto: Cugat Mèdia

Imatge durant l'acte de cloenda i d'entrega de premis / Foto: Cugat Mèdia

La 3a edició de la Biennal d'Escultura de Valldoreix, organitzada per Amicart i l'EMD de Valldoreix, ha arribat a la seva fi amb l'entrega de premis i la presentació del catàleg de les obres aquest dijous. Els vencedors han estat Miquel Andrino, que s'ha endut el Premi a la Singularitat, dotat amb 5.000 euros que aporta l'EMD de Valldoreix, per la seva obra 'Dinamisme en l'espai'; Ernest Altés, que s'ha adjudicat el Premi al Missatge, dotat amb 5.000 euros que aporta l'Ajuntament, amb 'ADN Volcànic'; i Alba Peligero, que ha guanyat el Premi a l'Artista Emergent, dotat amb 3.000 euros que aporta Condis Valldoreix, gràcies a 'S'aprofita'. Durant l'acte, celebrat a la Casa de la Vila de Valldoreix, s'ha agraït a tots els que han format part de l'experiència i s'ha realçat el paper de l'art en la societat.

L'esdeveniment ha comptat amb l'assistència d'artistes, convidats i autoritats. La presidenta d'Amicart, Marcenia Baqués, que ha estat l'encarregada de conduir-lo, ha remarcat el seu significat, perquè "aquesta clausura significa dos mesos d'una exposició en un lloc públic d'escultures", permet als artistes tenir l'oportunitat de "mostrar les seves obres" i "apropa l'art a la gent".

Les tres escultures destacades ja formen part del patrimoni de Valldoreix i, malgrat que de moment segueixen en el parc, se les ubicarà i integrarà en el municipi i formaran part del recorregut escultòric, que omple places i carrers, amb les 13 escultures de les edicions anteriors.

El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha reivindicat que "tenir totes aquestes obres d'art per Valldoreix a l'abast de tothom" és "la implantació d'una manera de fer cultura". La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, també ha destacat la importància "d'acostar l'art i la cultura tothom" i ha afirmat que "és important que les administracions públiques donin suport a aquestes iniciatives".

Una de les guardonades, Alba Peligero, confessa que aquest premi "significa que es valora el que faig", però també "la peça com a ésser independent". A més, espera que "pugui interactuar amb un públic que no aniria a veure o consumir productes artístics" i reivindica el valor d'aquest tipus de propostes.




Marcenia Baqués

Aquesta clausura significa dos mesos d'una exposició en un lloc públic d'escultures i de donar-li als artistes l'oportunitat d'exposar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.