Torna el 'Ballant perquè ens mirin' amb una aposta per renovar i actualitzar la dansa tradicional

Amb motiu del 'Ballant perquè ens mirin', l'agrupació cultural ha reescrit part de les lletres per adaptar-les a l'actualitat


  • Comparteix:

Andreu Tarrés i Roger Cusidó expliquen l'objectiu i visió de l'obra 'Xaragall' / Foto: Cugat Mèdia

Andreu Tarrés i Roger Cusidó expliquen l'objectiu i visió de l'obra 'Xaragall' / Foto: Cugat Mèdia

L'espectacle 'Ballant perquè ens mirin' d'aquest any vol que el públic es qüestioni sobre l'origen masclista i homofòbic de les lletres de cançons tradicionals. Per aquest motiu, des de l'Esbart de Sant Cugat han reescrit part d'aquestes cançons per adaptar-les als temps actuals en l'obra 'Xaragall'. La 8a edició de l'espectacle popular i tradicional es reprèn el 25 de març (17 h i 19.30 h) després de quatre anys allunyats de l'escenari del Teatre-Auditori per la pandèmia i compta amb la participació de l'escola de dansa de l'Esbart (Andança) i el cos de dansa de l'agrupació.

"La idea és anar als orígens de la dansa tradicional catalana i analitzar tots els petits detalls", ha assenyalat el director d'Andança, Roger Cusidó, aquest dilluns en una roda de premsa. Amb aquest punt de partida, des de l'Esbart volen mostrar com hi ha "cançons que ens fan mal a les orelles, que ens grinyolen, per com es tracten temes masclistes, homofòbics o racistes", ha afegit Cusidó.

Per això, juntament amb l'Escola Tradicional de Sant Cugat, el grup santcugatenc ha fet "una reestructuració d'algunes de les lletres populars", ha afegit el tècnic de comunicació de l'Esbart, Andreu Tarrés. "No volem fer un canvi radical, anem a l'origen de les danses amb una mirada diferent", ha conclòs Roger Cusidó.

Per altra banda, l'espectacle comptarà amb la presència d'un grup musical "local i femení" Calcetes tradis, qui portaran les melodies sobre l'escenari amb el seu estil folk i popular.




Roger Cusidó

Volem mirar aquelles cançons que ens fan mal a les orelles

Andreu Tarrés

La dansa pot evolucionar i adaptar-se al present.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.