Sant Cugat gaudeix d'un Sant Jordi molt familiar i participatiu amb moltes roses, llibres i activitats

La plaça d'Octavià s'ha convertit en el centre neuràlgic de la festivitat


  • Comparteix:

Sant Cugat ha viscut una gran jornada de festa aquest Sant Jordi. Els santcugatencs, aprofitant que la diada coincidia amb un dia festiu de sol i bon clima, han recorregut els carrers de la ciutat amb un càlid ambient familiar. Més de 80 parades de llibres, roses i entitats han omplert la ciutat, que ha tingut com a punt neuràlgic la plaça d'Octavià i que s'ha estès per tota la ciutat passant pel carrer de la Torre, la plaça de l'U d'Octubre, el carrer de la Creu i l'avinguda de Cerdanyola, i que han convertit el Sant Jordi d'enguany en un dels més grans que s'han vist mai.

ESCOLTA-HO

Pablo Giménez, llibreter del Celler de Llibres, ha afirmat que "per Sant Jordi es fa bona part de la facturació anual i el fet que el dia de Sant Jordi sigui un dia que funcioni i que vingui la gent i compri llibres és gran part de la vida de la llibreria".

També els floristes han celebrat el dia, Xavier Miró, florista de Garden Masó-Navarro, ha dit que "Sant Jordi és una de les festes més importants pels floristes, com pot ser el dia de la mare o el de Nadal", i que "són festes molt rellevants perquè és quan hi ha més moviment de flors".

Per la seva banda la santcugatenca Ana Domínguez ha afirmat que avui és un dia per gaudir i que "la rosa és un complement, però l'important d'avui són els llibres", i que tot i que encara no havia comprat llibres ha confirmat que "hi havia algun llibre de l'editorial Periscopi que volia comprar, i sí, comprarem llibres".

Durant tot el dia s'ha pogut gaudir de tota mena d'activitats. Exposicions, punts d'intercanvi de llibres, concursos, espectacles de música, ball, titelles i lectures públiques han omplert els diferents punts de la festa per la ciutat.

També Cugat Mèdia s'ha afegit a la festa amb l'emissió en directe d'un programa especial per Sant Jordi des del bell mig de la plaça d'Octavià en la que s'ha entrevistat a diferents autors santcugatencs com Gerard Querol, impulsor del Tindercat i escriptor del pròleg i col·laborador del procés d'elaboració del llibre 'Ara que som joves', i Tània Juste, autora del llibre 'Amor a l'Art', s'han anunciat els guanyadors del concurs de Microrelats impulsat per Cugat Mèdia, i els assistents han pogut gaudir de l'actuació en directe de la cantant de Sant Cugat 'Admire' que ha interpretat el seu single 'No stress'. El programa especial l'han tancat amb una nova edició de l''Hora jove', el programa que condueixen un grup de joves estudiants de quart d'ESO.

Les activitats, però, no acaben avui i n'hi ha de programades fins al 30 d'abril.






Xavier Miró

Sant Jordi és una de les festes més importants pels floristes, com pot ser el dia de la mare o el de Nadal. Són festes molt rellevants perquè és quan hi ha més moviment de flors.

Pablo Jiménez

Per Sant Jordi es fa bona part de la facturació anual i el fet que el dia de Sant Jordi sigui un dia que funcioni i que vingui la gent i compri llibres és gran part de la vida de la llibreria.

Ana Domínguez

La rosa és un complement, però l'important d'avui són els llibres per mi, i sí, comprarem algun llibre. Hi havia algun de l'editorial Periscopi que volia comprar, i sí, comprarem llibres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.