Roben la lluna de l'escultura de Minuesa dedicada als 40 anys de les escoles bressol

La bretolada ha tingut lloc la matinada de dijous a divendres a la plaça del Mil·lenari, al costat de la Biblioteca Gabriel Ferrater


Temes relacionats

Les escoles bressol municipals: una petjada d'èxit amb més de 40 anys d'existència (12/nov/22)


  • Comparteix:

L'escultura sense la lluna, després d'haver patit la bretolada / Foto: Cedida

L'escultura sense la lluna, després d'haver patit la bretolada / Foto: Cedida

Una bretolada ha malmès l'escultura 'Escala-escola' de Paco Minuesa ubicada a la plaça del Mil·lenari, al costat de la Biblioteca Gabriel Ferrater. Concretament, els brètols han arrencat la lluna dels dits dels infants, feta amb un tub d'acer inoxidable, i se l'han emportat. Els fets han succeït la matinada de dijous a divendres. L'artista santcugatenc, que va instal·lar l'obra el passat mes de novembre amb motiu del 40è aniversari de les escoles bressol municipals, ha lamentat els fets i ha posat en dubte la necessitat de reposar la lluna sostreta.


Imatge de la lluna sostreta arran de la bretolada

Imatge de la lluna sostreta arran de la bretolada / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

"Em temo molt que, si es reposa, es tornarà a cometre aquesta salvatjada", ha explicat a Cugat Mèdia Minuesa. En tot cas, si s'optés per reemplaçar la lluna, l'artista considera que s'haurien de "repensar" les condicions i posar "algun mitjà de control" o bé "millorar la il·luminació". "Sempre s'espera que el comportament de la gent sigui raonablement cívic, però és un racó molt fosc i, al final, aquestes coses passen. És molt trist", ha conclòs.

Per la seva banda, l'Ajuntament s'ha mostrat partidari de reparar l'obra i recuperar la seva forma original, tal com ha anunciat a través de les xarxes socials.




Paco Minuesa

Jo soc molt pessimista en aquests moments, penso que el millor seria que no es reposés la lluna i que es quedés tal com està amb els nens assenyalant el cel.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.