Valldoreix acull la presentació d'un projecte de cooperació amb el MST de Brasil


  • Comparteix:

L'agrupació Escolta Berenguer de Valldoreix ha presentat aquest divendres el projecte de cooperació que han desenvolupat amb el moviment de Treballadors Rurals sense Terra del Brasil. Es tracta de la construcció d'una ludoteca dins d'un assentament d'aquest país, on totes les terres estan en mans de només un 1% de la població.

La presentació s'ha fet amb el passi d'un vídeo i una exposició fotogràfica que es podrà visitar fins el proper 22 d'abril. Neus Llop, membre de l'Agrupació Escolta Berenguer i organitzadora de l'acte, explica quina va ser la feina de l'agrupació al Brasil i el seu resultat.

Neus Llop

Vem anar cap allà per conèixer el movient, i vem pensar fer un projecte relacionat amb l'educació en el lleure. El resultat va ser anar allà a construir una ludoteca, que va fer la pròpia gent de l'assentament, per quès es basen en la filosofia de qui produeix una cosa té dret a posseïr-la


A més de la presentació del projecte i l'exposició fotogràfica, s'ha pogut veure un vídeo explicatiu del sorgiment del moviment, que des de fa prop de 20 anys lluita per la reforma agrària i per què tothom pugui posseir una terra. El resultat de tants anys de lluita és l'assentament de 300.000 famílies que ja tenen la seva parcel·la de terra. La lluita contra l'especulació, per una societat més justa i basada amb una organització horitzontal són algunes de les reivindicacions del moviment, tot i que la seva lluita va especialment dirigida a la reforma agrària, tal i com explica Neus Llop.

Neus Llop

Ells lluiten més per la reforma agrària, per què tothom pugui posseir una terra, que no hi hagi terres sense treure'n profit en un país on hi ha tanta gent que passa gana i hi ha tanta misèria


El proper 22 d'abril es farà un passi d'un altre vídeo sobre la situació actual del moviment, la seva relació amb el govern i les seves perspectives de futur, i s'acabarà la jornada amb un pica-pica brasiler. Pel mes de juny, a més, hi ha prevista una altra exposició a l'Ateneu de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.