L'Entitat Sardanista de Sant Cugat nota un augment d'interès del ball de sardanes per part de la ciutadania

La presidenta, Elvira Anglès, ha explicat a Cugat Mèdia que hi ha hagut molt més públic en les ballades que en altres anys


  • Comparteix:

Plaça Octavià és punt de trobada dels sardanistes / Foto: Cugat Mèdia

Plaça Octavià és punt de trobada dels sardanistes / Foto: Cugat Mèdia

El fenomen de les sardanes ha tornat amb força a la ciutat de Sant Cugat. Factors com que el municipi sigui capital de la sardana o la popular cançó 'Coti x Coti' dels The Tyets han estat claus per despertar de nou l'interès i la pràctica d'aquesta dansa tradicional catalana. Des de l'entitat sardanista de Sant Cugat, la presidenta Elvira Anglès ha explicat a Cugat Mèdia que ja han pogut palpar un augment en la implicació dels santcugatencs respecte al món de la sardana. Des de més interès pels cursos que organitza l'associació cultural fins a major presència de públic en les diferents ballades que s'han organitzat han estat algunes de les claus que, per Elvira, han fet notar aquest augment.

Un dels primers espais on han pogut notar un augment d'interès és en el curset, que com cada any, que fa l'entitat setmanalment per ensenyar a ballar sardanes. Anglès ha destacat normalment s'hi apunten una trentena de persones i que aquest número no es mou durant els mesos que dura. Tanmateix, enguany "hi ha hagut un degoteig constant de persones que s'han anat sumant", ha afirmat Elvira Anglès. A més, abans de parar per les vacances del mes d'agost, des de l'entitat sardanista han explicat que vuit persones més havien expressat la voluntat d'adherir-se al curs.

En aquests sis mesos d'ençà que Sant Cugat va ser anomenada com a capital de la sardana, l'entitat també ha notat com en les diferents activitats que s'han dut a terme hi ha hagut major presència de participants, i, sobretot, d'assistència de públic. "La Ballada de Festa Major va tenir una expectació molt alta, molta gent estava mirant", ha afirmat Anglès. La presidenta ha ressaltat que molts no es van sumar al ball, però que això no és cap problemàtica, perquè "quan no saps com funciona és normal no voler-te ficar a ballar".

En el que queda d'any, l'entitat sardanista té uns dies assenyalats on volen que hi hagi una gran participació de la ciutadania. El 19 d'agost, la plaça d'Octavià serà l'epicentre de la Ballada a la fresca, on participa la Cobla Mediterrània. En el mes de setembre hi ha dos dies marcats a l'agenda, un n'és la Ballada de la Diada Nacional de Catalunya i l'altre, el 24 de setembre, el darrer diumenge del mes, on se celebrarà el 48è Aplec de la Sardana on participen diverses cobles del país.

Cugat Mèdia és mitjà oficial dels actes de la capital de la sardana.


Elvira Anglès

Els que venen a l'octubre van seguint a tot l'any, però aquest any ha estat un degoteig constant de persones que s'anaven apuntant



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.