El 9è Sant Cugat Fantàstic posarà el focus en els exorcismes en el setè art

La proposta s'acull als Cinemes Sant Cugat entre aquest divendres i diumenge


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una edició anterior del Festival de Cinema Fantàstic / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu d'una edició anterior del Festival de Cinema Fantàstic / Foto: Localpres

El Sant Cugat Fantàstic, el festival de cinema fantàstic i de terror de Sant Cugat, arriba aquest divendres a la ciutat en la seva 9a edició. Fins al diumenge, els Cinemes Sant Cugat acolliran aquest esdeveniment carregat de preestrenes i novetats del gènere. Enguany, amb motiu del 50è aniversari de l'estrena de 'L'exorcista', es projectaran films lligats a aquesta temàtica que es complementaran amb una xerrada amb el rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Emili Marlès, i experts en la matèria com l'escriptora Teresa Porqueres i el cineasta santcugatenc Marc Carreté. Tot plegat serà durant la nit de dissabte, amb una marató diabòlica.

ESCOLTA-HO

Un dels responsables del festival, el cineasta i periodista local, Joan Ramon Armadàs, ha explicat que aquesta proposta, "que els fa molta il·lusió", "servirà per saber què hi ha de veritat i què exagera el món del cinema en el misteriós món dels exorcismes".

'Juego de brujas', de Fabián Forte; 'Monstruos', de Chris Sivertson'; i 'Feed', d'Adam Leader, són algunes de les peces que es podran veure al festival, que manté l'aposta també pel cinema en català, malgrat que Armadàs ha lamentat que no es faci més en llengua catalana, també. Així, s'hi podrà veure 'Emerge', del cerdanyolenc Rafa Dengrà, i 'Ave María', de Pol Mansachs i Adrián Palomo.

PROGRAMACIÓ

Divendres 22 - Sessió doble inaugural

  • 20.30 h. Benvinguda als Cinemes Sant Cugat
  • 21 h. 'Quiet', d'Héctor Romance (20'); 'Juego de Brujas', de Fabián Forte (1h 20') (SOC); i 'Darklands', de Julian Richards (1h 30')

  • Dissabte 23

  • 16 h. 'Dolores', d'Erika Nieto i Aída Cordero (8'); i 'Feed me', d'Adam Leader i Richard Oakes (1h 30') (SOC)
  • 17.45 h. 'The 6 relics of Helena Mason' (10') i 'Joni pata de conejo', d'Ismael Vàzquez (1h 30') (SOC)
  • 19.30 h. 'White Monsters', de Jairo Iglesias (5'); i 'Monstruos' (1h 30 min) (SOC)
  • 21 h. Marató diabòlica especial exorcismes, amb una xerrada i les projeccions de '13 exorcismos', de Jacobo Martínez (1h 40 min); i 'Asmodexia', de Marc Carreté (1h 20 min)

  • Diumenge 24

  • 16 h. 'Nap', de Javier Chavanel (15') i 'Misión a Marte', d'Amat Vallmajor del Pozo (1h 10 min) (SOC)
  • 17.45 h. 'La nueva' d'Ivan Villamel (15') i 'Emerge', de Rafa Dengra (1h 28') (SOC)
  • 20 h. Marató de curts catalans + lliurament de premis: 'El regressiu', de Xavier Adan Milanes (15'); 'Estel', d'Elies Villalonga (8'); 'Ivania', de Luigi Abanto (12'); i 'Tempesta', de JR Armadàs Monclús (12')
  • 21.45 h. 'Luna', de Dani Caneiro (15') i 'Ave María', de Pol Masanchs i Adrian Palomo (1h 20') (SOC)


  • Joan Ramon Armadàs, un dels impulsors del festival

    Joan Ramon Armadàs, un dels impulsors del festival / Foto: Cugat Mèdia

    La trajectòria del festival

    Joan Ramon Armadàs ha explicat durant una entrevista a Cugat Mèdia que aquests nou anys "han estat fantàstics, amb molta varietat i molts convidats". I és que per Sant Cugat han passat personalitats com el productor, director i guionista Richard Stanley i l'actriu Macarena Gómez. "Del que estem més orgullosos és d'haver portat any rere any un munt de talent català", ha afegit Armadàs que recorda que el darrer dia del festival sempre està dedicat al cinema del país.

    De cara el futur, els responsables del festival esperen "que vagi creixent i anar guanyant suports -tant municipal com d'altres entitats i patrocinadors- per poder portar molts més directors i actors i actrius".

    CONSULTA AQUÍ TOTA LA PROGRAMACIÓ DEL SANT CUGAT FANTÀSTIC


    Joan Ramon Armadàs

    Buscant com donar-li una volta a aquest aniversari, el primer que vam pensar va ser "ostres doncs anem aquí a la porta de l'esgésia". Vam parlar amb el mossèn i li vam advertir on s'hi ficava, però sí sí ha volgut participar. Malgrat sembli ficció, és realitat i l'església té exorcistes.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.