Menys pantalles i més cultura popular: Sant Cugat batega amb la Diada de Testes

Sant Cugat ha acollit aquest dissabte la 7a Diada de Testes, organitzada per les Caparrotes de Sant Cugat


  • Comparteix:

La Diada de Testes ha omplert els carrers de Sant Cugat de gresca i cultura popular. La setena edició d'aquesta iniciativa s'ha celebrat aquest dissabte i ha posat el focus, sobretot, en la canalla, a qui ha convidat a sumar-s'hi amb contacontes, tallers i, fins i tot, ballant amb els caparrots. La trobada ha tingut com a colla amfitriona les Caparrotes de Sant Cugat i també ha comptat amb la participació dels Capgrossos de Premià de Mar, de Martorell i de Vilassar de Mar.

La cap de colla de l'agrupació local, Júlia Ochoa, ha subratllat en la importància que els infants participin d'activitats com aquesta. "No només hi ha pantalles, també hi ha la cultura popular, que s'ha de mantenir i traspassar a les generacions futures", ha dit en declaracions als mitjans de comunicació. Un anhel compartit per l'alcalde, Josep Maria Vallès, que a més ha agraït que trobades com les d'aquest dissabte donen vida "en majúscula i subratllat". "Els caparrots representen personatges del poble i alguns d'ells ja no hi són entre nosaltres", ha explicat al públic assistent.

El plat fort de la jornada ha estat una cercavila que ha recorregut els carrers del centre de Sant Cugat, amb parada a la plaça de Barcelona i d'Octavià, on les colles han mostrat el que saben fer. Al final, els infants que han participat en el taller per fer caps de cartró s'han sumat a una ballada multitudinària.









Júlia Ochoa

És molt important que a tothom li arribi, però sobretot a la canalla. No només hi ha pantelles, també la cultura popular, que s'ha de mantenir i traspassar a les generacions futures.

Josep Maria Vallès

Dona vida en majúscula perquè els caparrots representen personatges del poble, i alguns no hi són, entre nosaltres. Llarga vida als caparrots i caparrotes!



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.