Emili Marlès: 'Un exorcisme no deixa de ser un moment en què Déu aconsegueix la victòria contra el mal'

La 9a edició del Sant Cugat Fantàstic ha organitzat una xerrada amb experts per debatre sobre el realisme de diversos fets paranormals


Temes relacionats

El 9è Sant Cugat Fantàstic posarà el focus en els exorcismes en el setè art (20/set/23)

'Daddy's girl' i 'The nanny's night' triomfen al Sant Cugat Fantàstic (26/set/22)

Els zombies protagonitzen la segona jornada del festival Sant Cugat Fantàstic (15/jun/18)


  • Comparteix:

Un moment de la xerrada / Foto: Cugat Mèdia

Un moment de la xerrada / Foto: Cugat Mèdia

El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Emili Marlès, ha practicat alguns exorcismes des que treballa a Sant Cugat. Ho ha explicat aquest dissabte en el marc del festival de cinema de terror Sant Cugat Fantàstic, que amb motiu del 50è aniversari de l'estrena de 'L'exorcista' dedica la programació a aquests fenòmens. 'Un exorcisme no deixa de ser un moment en què Déu aconsegueix la victòria contra el mal', ha apuntat el mossèn tot recordant que, sovint, 'el dimoni es creu superior, però sempre acaba derrotat per la força del bé celestial'.

Tot plegat ho ha relatat en una taula rodona que ha compartit amb l'escriptora Teresa Porqueres i el cineasta santcugatenc Marc Carreté, dinamitzada pel periodista i organitzador del festival Joan Ramon Armadàs. La xerrada ha citat més d'una seixantena de persones a la sala 4 dels Cinemes de Sant Cugat que, tot i el terror i la ficció, han quedat parats amb el realisme de les experiències vitals dels convidats, totes elles viscudes en primera persona. En aquest sentit, les vivències de l'escriptora especialitzada Teresa Porqueres han deixat bocabadats els assistents, la majoria d'ells acostumats a la ficció pròpia del gènere.

El debat ha conclòs amb les reflexions del periodista local i responsables del festival, Joan Ramon Armadàs, qui s'ha mostrat orgullós de la proposta creada, la qual "ha servit per entendre que, darrere de la ficció, hi ha moltes més veritats del que creiem".

Un cop finalitzada la sessió, els assistents han pogut gaudir de la marató diabòlica de films, que en l'edició d'enguany ha estat protagonitzada per '13 exorcismos', de Jacobo Martínez, i d''Asmodexia', de Marc Carreté. Carraté, que també ha participat en el debat, ha expressat la seva satisfacció apuntant que, per a ell, "gaudir d'aquests debats és un somni i una font d'idees descomunal".

El Sant Cugat Fantàstic acaba aquest diumenge amb més sessions terrorífiques de cinema.


Joan Ramon Armadàs

La xerrada ha estat un èxit i penso que ha complert la seva funció, que era desmitificar una mica alguns aspectes vinculats amb els exorcismes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.