'El Peó' ressalta la figura del nen prodigi dels escacs, Arturo Pomar

El periodista Paco Cerdà ha presentat el llibre acompanyat dels familiars de l'escaquista


  • Comparteix:

Eduard Pomar, Paco Cerdà, Esther Madrona, Carme Ardid i Jordi de la Plaza a la presentació del llibre 'El peó' / Foto: Cugat Mèdia

Eduard Pomar, Paco Cerdà, Esther Madrona, Carme Ardid i Jordi de la Plaza a la presentació del llibre 'El peó' / Foto: Cugat Mèdia

'El Peó', la novel·la sobre el jugador d'escacs santcugatenc Arturo Pomar s'ha presentat aquest diumenge al Claustre del Monestir de Sant Cugat amb la presència de l'autor del llibre, el periodista Paco Cerdà. El nen prodigi dels escacs va ser tota una eminència en aquest joc i en el record queda la partida que va acabar amb taules l'any 1962 contra Bobby Fischer al Torneig d'Estocolm. Aquesta publicació, que ha servit per presentar l'edició en català, ha coincidit que el passat 31 d'octubre es va commemorar el Dia del record i homenatge a totes les víctimes del cop militar de 1936, la Guerra Civil i la Dictadura Franquista, i on Arturo Pomar va ser instrumentalitzat pel règim franquista.

L'escriptor del llibre, Paco Cerdà, ha explicat que gràcies al documental d'Informe Robinson sobre Arturo Pomar va poder conèixer la figura de l'escaquista i de com es va enamorar d'un personatge així. D'altra banda, Cerdà ha demanat als representants de l'Ajuntament que es trobaven a l'acte -la regidora d'Educació, Carme Ardid, i la regidora de Memòria Històrica, Esther Madrona- que s'agilitzi el nomenament d'un carrer amb el nom d'Arturo Pomar i ha demanat que una futura escola de la ciutat pugui rebre el nom de l'escaquista per "poder tornar a ser un referent pels infants".

En representació de la família, un dels seus fills, Eduard Pomar, ha agraït a Paco Cerdà com va tractar la història i l'enfocament que volia donar-li al llibre. "Em va dir que volia fer un llibre que parlés dels aspectes humans de la seva vida i tant jo com els meus germans ho vam acceptar encantats", ha afirmat Pomar.

Arturo Pomar, els escacs i Sant Cugat


En l'acte que ha servit per homenatjar i recordar la figura d'Arturo Pomar ha comptat amb la participació del Club d'Escacs Sant Cugat que ha organitzat una simultània per als petits. A més, el president de l'entitat santcugatenca, Jordi de la Plaza, ha remarcat el llegat que va deixar Pomar i ha anunciat que han parlat amb l'Ajuntament per poder organitzar un Torneig Internacional Memorial Arturo Pomar.


Paco Cerdà

Arturo Pomar va ser molt gran i en les últimes paraules de l'Eduard tenen un significat molt fàcil. Si Arturo Pomar no ha tingut els homenatges que mereixia és per la seva personalitat, per la seva humilitat i senzillesa



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.