Sant Cugat corona les millors colles de sardana esportiva de Catalunya a la Guinardera

19 colles han participat en una competició disputada a la nostra ciutat amb una gran assistència de públic


  • Comparteix:

Els Xiroia de Barcelona, en infantil, els Cabirols de Sabadell, en juvenil, Mirant al Cel de Sabadell, en grans, i Aires Gironins, en veterans, han estat els guanyadors del Campionat de Catalunya de Punts Lliures, modalitat de sardana esportiva. 19 colles, vingudes de tot Catalunya, han participat en aquesta competició disputada aquest diumenge al pavelló de la Guinardera que s'ha omplert de gom a gom. L'acte, emmarcat dins de Sant Cugat, capital de la sardana, ha reconegut les millors coreografies lliures de les colles sota l'atenta mirada dels jutges. La competició s'ha tancat amb una foto de família de tots els participants.

El cap de colla és l'encarregat de dirigir i de marcar la pauta de la coreografia que s'ha assajat diferents vegades fins arribar al gran dia, el del Campionat de Catalunya. El campionat s'inicia amb el galop, desfilada de totes les colles participants a pista. Després és el torn de l'actuació on l'inici de la música marca el ritme i a partir d'aquí cada colla exhibeix imaginació i talent. El moviment és clau juntament amb el ritme i la coordinació. Els jutges anoten i després entreguen la puntuació a l'organització.

Les categories es divideixen en veterans, grans, juvenils i infantils. Els més menuts també demostren qualitat i imaginació amb diferents moviments. L'entrega de premis serveix per veure que tot l'esforç té un guardó final merescut. La presidenta de la Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, Nuri Escudé, ha ressaltat l'espectacle de les colles amb uns balls molt treballats.




Nuri Escudé

Les colles han fet una gran feina. Estic molt satisfeta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.