La tradició dels pessebres a les finestres a Sant Cugat batega amb força

Ja han començat els recorreguts musicals per veure les escenes del 10è Concurs de Pessebres de l'Ateneu


  • Comparteix:

L'Ateneu Santcugatenc va recuperar fa 10 anys el concurs de pessebres en finestra. Si bé és cert que aquesta tradició no s'havia perdut mai, l'empenta del certamen ha fet que estigui més viu que mai. Una quarantena d'escenes es poden veure repartides pel centre de Sant Cugat. Aquest dissabte han començat els recorreguts musicals per veure de prop els pessebres.

"L'únic que vam fer va ser documentar-la, fer el mapa, programar els recorreguts i animar la gent", ha dit el director de l'Ateneu, Toni Ramon. També ha posat en valor la resposta dels pessebristes: "Cada vegada veiem noves finestres, i això ens fa moltíssima il·lusió".

Encara hi ha oportunitat per gaudir d'aquest recorregut musical: dimecres vinent, 27 de desembre, amb l'Escola Fusió; i dijous vinent, 28 de desembre, amb l'Escola de Música Tradicional. De fet, aquest últim dia es farà el lliurament dels premis del concurs, a les 19 h a l'Ateneu. Les rutes comencen a les 18 h a la plaça de Barcelona.

AQUEST ÉS EL RECORREGUT DELS PESSEBRES A FINESTRES
Mapa d'on estan ubicats els diferents pessebres

Mapa d'on estan ubicats els diferents pessebres / Foto: Ateneu



El certamen valora quatre categories: popular, artístic, innovador o col·lectiu. Els materials, estils, tècniques i mides són lliures i el jurat tindrà en compte l'originalitat, l'elaboració i el valor artístic. A més, amb el patrocini d'Òmnium Cultural, també es distingirà el millor pessebre creat per infants.

Amb motiu del 10è aniversari, l'Ateneu acull una exposició amb les millors imatges que el fotògraf Artur Ribera ha immortalitzat durant totes les edicions.


Toni Ramon

És una ruta que molta gent ja feia. L'únic que vam fer va ser documentar-la, fer el mapa, programar els recorreguts i animar la gent. Cada vegada veiem noves finestres i això ens fa moltíssima il·lusió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.