Nova oportunitat per aconseguir una residència artística a La Unió durant el primer semestre del 2024

La cinquena convocatòria per oferir espais i recursos per a nou projectes artístics està oberta fins al 15 de gener


  • Comparteix:

La Unió Santcugatenca acollirà un màxim de 9 projectes artístics entre febrer i juny / Foto: Lali Puig (Ajuntament de Sant Cugat

La Unió Santcugatenca acollirà un màxim de 9 projectes artístics entre febrer i juny / Foto: Lali Puig (Ajuntament de Sant Cugat

Ja està oberta la cinquena convocatòria de residències artístiques de La Unió Santcugatenca per al primer semestre del 2024, entre febrer i juny, que permetrà a un màxim de nou projectes (i un mínim de sis) disposar dels diversos espais durant un període de tres mesos, a més d'una dotació econòmica de 3.000 euros a repartir entre els seleccionats i d'altres serveis. La iniciativa està inclosa en el programa de residències artístiques del viver de suport a la creació cultural, promogut des de La Unió per donar resposta a les necessitats d'artistes de la ciutat i de tota l'àrea metropolitana.

Els projectes escollits disposaran de les aules de cos, aules polivalents i una sala d'exhibició segons la disponibilitat i les necessitats durant un període màxim de tres mesos. També un servei d'acompanyament a la creació i confecció de projectes artístics, suport a la producció i finançament. El pressupost total es manté, com en l'anterior convocatòria, en els 3.000 euros que s'hauran de repartir entre els seleccionats segons les necessitats de cada projecte. Com a novetat, s'ampliaran els serveis per a les residències, amb càpsules d'assessorament per a la recerca de finançament, confecció dels projectes i suport tècnic (limitat a la disponibilitat i recursos de l'entitat).

El termini de presentació de sol·licituds està obert fins al dilluns 15 de gener de a les 23.59 h i la resolució es publicarà el dimarts 23 de gener de 2024 al web de La Unió, on també es pot accedir al formulari d'inscripció i a les bases.

Durant les primeres quatre convocatòries del programa, el viver ha acollit una trentena d'artistes, tant locals com de l'àmbit metropolità, dels quals prop de la meitat han materialitzat el seu procés de creació en mostres obertes i espectacles. Hi col·laboren l'Ajuntament de Sant Cugat i l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de la Generalitat de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.