El concert homenatge a Victòria dels Àngels arribarà al Teatre-Auditori a la tardor

El Palau de la Música acull dimarts 16 de gener el concert


  • Comparteix:

Fotografia de família amb els responsables del concert d'homenatge a Victòria dels Àngels al Palau de la Música / Foto: ACN - Guillem Roset

Fotografia de família amb els responsables del concert d'homenatge a Victòria dels Àngels al Palau de la Música / Foto: ACN - Guillem Roset

El Palau de la Música commemora el centenari del naixement de la soprano santcugatenca Victòria dels Àngels amb un concert dimarts, 16 de gener, a les 20 h. L'actuació, que és itinerant i s'ha estrenat aquest divendres a l'Atlàntida de Vic, també arribarà a Sant Cugat: serà a la tardor al Teatre-Auditori. L'actuació rememorarà el debut de la cantant que va tenir lloc al Palau de la Música el 19 de maig de 1944 en un concert que li va valdre un reconeixement unànime i l'inici de la seva carrera internacional. Les sopranos Montserrat Seró i Mercedes Gancedo i el baríton Carlos Pachón encapçalaran el concert acompanyats de l'Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles (OSVA) sota la direcció de Pedro Pardo. El repertori recordarà algunes de les obres que la soprano va interpretar en el debut i farà un reconeixement a la cançó catalana.

El programa del concert, que busca la dignificació de la cançó catalana, comptarà amb 'Quejas o la Maja y el ruiseñor' d'Enric Granados, el cicle 'El combat del somni' de Frederic Mompou, 'Maig' i 'A l'ombra del lledoner' d'Eduard Toldrà i una selecció de cançons populars catalanes arranjades per Manuel Garcia Morante. El concert acabarà amb 'Tríptic de Mossèn Cinto' de Joaquin Rodrigo i 'Cinco canciones negras' de Xavier Montsalvatge.

El director artístic de la Fundació Victoria de los Ángeles i comissari de l'Any Victoria de los Ángeles, Marc Busquets, ha explicat que la iniciativa vol reivindicar la cançó catalana que la cantant va portar arreu del món. "Veurem un concert de cançó catalana, amb orquestra simfònica. És una ocasió única per escoltar els compositors com Mompou, Montsalvatge, Rodrigo, Toldrà i Granados amb orquestra", ha exposat.

En aquest sentit, la soprano Mercedes Gancedo ha afirmat que el repertori que s'interpretarà és de "primer nivell" i que és tot un "honor" posar veu a cançons catalanes que s'oferiran amb versió orquestra. Els cantants afronten els concerts després de dies "d'intensitat" i un procés "enriquidor" amb tot l'equip artístic.

Segons han explicat en roda de premsa, aquest repertori va formar part del programa de debut de la soprano el 1944, que va generar moltes ovacions del públic. Serà el primer concert que el Palau de la Música acollirà en el marc de la celebració del centenari del naixement de l'artista. El seguiran dos més durant el febrer amb la soprano Ermonela Jaho acompanyat de la Franz Schubert Filharmonia i el de la soprano Katharina Konradi acompanyada al piano per Ammiel Buschakevitz.

A banda de l'estrena a Vic, el concert arribarà al Celler de Vilaseca aquest dissabte i la tardor vinent anirà al Teatre-Auditori i al Kursaal de Manresa. TV3 té previst enregistrar i emetre l'actuació en una data encara per determinar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.