La violinista Mayuko Kamio arriba a Sant Cugat per exhibir talent amb Txaikovski

La japonesa és l'estrella convidada pel director Salvador Brotons en l'espectacle d'aquest divendres al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Sant Cugat té la visita d'una de les violinistes més prestigioses de tot el món. La japonesa Mayuko Kamio ha vingut a la ciutat de la mà del director Salvador Brotons per enlluernar el Teatre-Auditori en el concert per a violí de Txaikovski d'aquest divendres (20 h). Mayuko Kamio ha treballat els últims dies amb l'Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSSC) per apropar al públic la que és una de les composicions més conegudes i complicades que va fer el rus.

La violinista Mayuko Kamio ha mostrat la seva satisfacció per formar part d'aquest concert després de fer el darrer assaig amb l'orquestra. Kamio ha agraït que Brotons l'hagi convidat per formar-ne part amb una peça que n'és la "favorita" de la música. "L'hauré tocat més d'un centenar de cops i la peça significa molt per a mi", ha afirmat Kamio.

La japonesa ha reconegut que s'ha sentit "molt còmode" dins l'Orquestra Simfònica Sant Cugat. "Tothom és molt agradable i amigable, m'he sentit molt ben acollida per la resta de músics i estic molt confiada que el concert anirà molt bé", ha explicat Kamio.

Per la seva banda, el director de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat, Salvador Brotons, ha reflexionat sobre el privilegi què és el fet que Mayuko Kamio hagi vingut expressament des del Japó per formar-ne part del concert. Amb això, el director de l'orquestra va tenir clar que Kamio havia de formar part del concert. "Jo ja vaig coincidir amb ella als Estats Units en un altre concert de Txaikovski i quan es va plantejar fer la peça a Sant Cugat no vaig dubtar en què la volia tenir aquí", ha afirmat Salvador Brotons.

Brotons ha explicat que aquesta peça de Txaikovski és la més difícil que s'ha escrit mai per a violí, però, que Kamio "la toca amb una facilitat, elegància i uns matisos extraordinaris, amb una tècnica perfecta i és per això que és l'estrella del concert".

En el concert, també hi haurà la peça d'Armand Grèbol 'Ninona' i la 'Simfonia número 3 Expansiva' de Carl Nielsen. Encara queden entrades a la venda a la web del Teatre-Auditori.




Mayuko Kamio

És la peça més memorable per a mi, probablement l’he tocat més de cent cops. Definitivament és la meva peça preferida, era la peça dels meus somnis.Quan els meus pares em deien que potser hauria de deixar el violí, jo els deia que no ho deixaria fins que fos capaç de tocar-la.

Salvador Brotons

És extraordinaria. Un concert de Txaikovski és el més difícil que s'ha escrit mai per violí



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.