Una branca de la família de Rita Hayworth viu a Sant Cugat

Aquest dijous s’ha presentat a la sala El Siglo l’últim llibre del santcugatenc Víctor Alexandre, ‘Jo no volia ser Rita Hayworth’


  • Comparteix:

Víctor Alexandre mostra la foto icònica de Rita Hayworth a la pel·lícula 'Gilda' durant la presentació del llibre a El Siglo del Mercantic / Foto: Cugat Mèdia

Víctor Alexandre mostra la foto icònica de Rita Hayworth a la pel·lícula 'Gilda' durant la presentació del llibre a El Siglo del Mercantic / Foto: Cugat Mèdia

La Maria Casanova, veïna de Sant Cugat, quan va fer 20 anys va descobrir que una branca llunyana de la seva família està relacionada amb l'estrella de Hollywood Rita Hayworth. Concretament, el seu besavi era cosí del pare de l'estrella de Hollywood, Eduardo Cansino, els dos nascuts a Sevilla. Un va marxar a triomfar als Estats Units, i l'altra va venir cap a Catalunya. Així ho ha explicat Casanova durant la presentació del llibre a El Siglo -organitzada pel TOT Sant Cugat, que ha escrit Víctor Alexandre sobre la vida de Hayworth, que en realitat es deia Margarita Cansino Hayworth, 'Jo no volia ser Rita Hayworth'.


El besavi de Maria Casanova, veïna de Sant Cugat, era cosí del pare de Margarita Cansino (Rita Hayworth)

El besavi de Maria Casanova, veïna de Sant Cugat, era cosí del pare de Margarita Cansino (Rita Hayworth) / Foto: Cugat Mèdia


"Jo ho vaig descobrir quan tenia 20 anys, tota la família ho sabia menys jo. Jo havia viscut molts anys amb els meus avis, i aquell dia li vaig preguntar al meu avi perquè no li havia dit mai, i la seva resposta va ser 'no és per estar-ne orgullosos' i aquí es va quedar", ha explicat Casanova, que mai va aconseguir treure-li més informació al seu avi. I molts anys més tard, aquest Nadal, quan Maria Casanova va llegir el llibre de Víctor Alexandre, on s'explica que el pare de la Rita Hayworth n'abusava sexualment, va entendre la frase que li va dir el seu avi, nebot d'Eduardo Cansino, pare de la protagonista del llibre de l'escriptor santcugatenc Víctor Alexandre.

"Una part de la família no havia parlat mai del tema, i una altra part n'està molt orgullosa; jo soc de la primera ii per això en sé molt poc, però ara estem tota la família investigant", conclou Casanova.

La presentació

Alexandre ha fet un repàs de la biografia menys sabuda de Rita Hayworth que s'explica en el seu llibre 'Jo no volia ser Hayworth' a través dels diàlegs de quatre personatges: la mateixa Rita, la filla Yasmin, la infermera i la doctora en el seu apartament de Central Park de Nova York quan l'Azheimer ja estava avançant amb força. Alexandre va guanyar el Premi Ciutat d'Alcoi de Teatre 'Pep Cortés', ja que el llibre està pensat com una obra de teatre.

RECUPERA L’ENTREVISTA A VÍCTOR ALEXANDRE SOBRE AQUEST LLIBRE A CUGAT MÈDIA




Maria Casanova

Jo ho vaig descobrir quan tenia 20 anys, tota la família ho sabia menys jo. Jo havia viscut molts anys amb els meus avis, i aquell dia li vaig preguntar al meu avi perquè no li havia dit mai, i la seva resposta va ser 'no és per estar-ne orgullosos' i aquí es va quedar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.