L'exposició 'Sopa de llibres' del Museu de Sant Cugat mostra l'evolució de les lletres en diferents civilitzacions


  • Comparteix:

Conèixer l'evolució de les lletres en les diferents civilitzacions i etapes de la història és l'objectiu de l'exposició 'Sopa de llibres' que s'emmarca dins l'Any del Llibre i la Lectura. El Museu de Sant Cugat ha obert, aquest dijous, les portes d'aquesta mostra per aproximar a tothom l'àmbit de les lletres des d'una perspectiva interactiva que permet tocar, moure, veure i llegir.

La mostra permet endinsar-se en el món de les lletres amb propostes com jugar amb uns cubs que contenen l'evolució dels grafismes, escriure una targeta de visita amb el nom escrit en fenici, cuneïforme o jeroglífic i tocar mostres dels diferents suports de l'escriptura com el papir, entre d'altres.

Segons el comissari de l'exposició, Ferran Bach, l'objectiu és que els visitants puguin tocar, sentir, manipular i veure.

Ferran Bach

Podeu veure al vostre ritme, llegir, tocar, fer. Esperem encuriosir-vos sobre l'evolució de les lletres de l'alfabet.


L'exposició, adreçada a tot tipus de públic, es divideix en tres nuclis: l'evolució de les lletres, el llibre com a suport i el procés de la transmissió oral cap a l'escriptura.

L'acte d'inauguració, que ha tingut lloc al Museu de Sant Cugat aquest dijous, ha comptat amb la presència de la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, que ha recordat la important tasca que realitza la ciutadania en les propostes de l'Any del Llibre i la Lectura.

Àngels Solé

Aquesta és una exposició important perquè l'ha fet la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament l'ha acollit per poder difondre els continguts. Sant Cugat ha aconseguit fer, gràcies a la participació ciutadana, un Any del Llibre i la Lectura interessant i intens.


La nostra ciutat és el punt de partida de l'exposició 'Sopa de llibres', que després de Sant Cugat farà un recorregut per altres poblacions catalanes. Segons el coordinador de Cultura de la Diputació de Barcelona, Esteve León, amb propostes com aquesta és pretén potenciar i donar suport als ajuntaments perquè apostin per iniciatives culturals.

Esteve León

La Diputació agraeix a l'Ajuntament de Sant Cugat que algunes de les propostes que hem pensat per reforçar als ajuntament, aquests hi donin suport.


La idea de l'exposició 'Sopa de llibres' va néixer a Holanda i de l'exposició 'Els rastres de l'alfabet' realitzada fa sis anys i que engloba principalment el primer nucli de la mostra. Els altres dos nuclis s'han creat expressament per celebrar l'Any del Llibre i la Lectura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.