El futur Centre de Creació d'Art Contemporani no satisfà SOS Maristany

La CUP critica l'anunci del centre al carrer Andana on s'havia de fer habitatge protegit


  • Comparteix:

L'entitat, protestant davant del Centre d'Art Maristany / Foto: Cugat Mèdia

L'entitat, protestant davant del Centre d'Art Maristany / Foto: Cugat Mèdia

SOS Maristany ha criticat que l'Ajuntament tanqui el Centre d'Art Maristany (CAM) argumentant motius econòmics quan aquest dijous ha anunciat la construcció d'un Centre de Creació d'Art Contemporani. Aquest fet, sumat al projecte de la nova Biblioteca Central, porta al col·lectiu a 'qüestionar-se' els motius del tancament. L'entitat ha reprovat l'anunci que ha fet el consistori just dues hores abans que SOS Maristany protestés davant de l'equipament, que abaixarà la persiana al juny.

Després d'una reunió de gairebé dues hores amb l'alcalde, les representants de SOS Maristany, Monica Kopatschek i Ana López, han posat en valor que l'activitat del CAM s'encabeixi al nou Centre de Creació d'Art Contemporani però no els consola que la solució "sigui a tres anys vista" quan es tracta d'un problema immediat. Per a l'entitat, el fet que encara no s'hagi buscat una solució als problemes de reubicació del seu espai demostra que Vallès "no té cap intenció de col·laborar amb el projecte Maristany".

En una manifestació amb una vintena de persones fins la plaça de Lluís Millet, el col·lectiu ha reivindicat la necessitat de mantenir el projecte viu per "la gran tasca comunitària" que representa per a joves, gent gran i els col·lectius amb risc d'exclusió social.

La CUP se suma a les crítiques

La CUP, que ha participat a la concentració, recrimina a l'alcalde que no s'hagin aportat noves solucions per reubicar el projecte de Can Maristany i posa la mirada en el terreny on s'ha de construir el nou Centre de Creació d'Art Contemporani, el qual recorden està destinat a la construcció d'habitatge públic. En la mateixa línia, també critiquen en un comunicat la "poca escolta" per part del govern en la reunió amb SOS Maristany en "un nou exercici d'improvisació".

Les dues parts han acordat retrobar-se en 10 dies per abordar la continuïtat del projecte de Can Maristany. La previsió és que els cursos i tallers artístics es traslladin a la Casa Aymat. Pel que fa a la part expositiva, el consistori buscarà durant aquest semestre un espai municipal alternatiu.




Monica Kopatscheck

No entenem com poden tenir diners per a dos nous edificis.

Kopatschek

Tot el que sigui fer projectes artístics en el futur, ens sembla bé. Però volem abordar què passa amb el CAM.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.