El Teatre Auditori acull avui l'òpera 'Le nozze di Figaro', de Mozart


  • Comparteix:

La versió italiana de l'òpera 'Les noces de Figaro', de Mozart, arriba aquesta nit al Teatre Auditori de la mà del Cor d'Amics de l'Òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès, dins el cicle Òpera a Catalunya. L'òpera, de quatre actes i que es podrà seguir amb subtítols en català, és una denúncia dels privilegis de la noblesa.

L'òpera està basada en la segona de les obres que l'escriptor francès Beaumarchais va dedicar al personatge de Figaro, i es va estrenar l'any 1786 a Viena amb text de Lorenzo da Ponte. La peça, de quatre actes, explica la història de Susanna i Figaro, que lluiten pel seu amor emmig de tot un embolic d'intrigues i de relacions d'amor, amb un rerefons de frivolitat. El comte amaga el seu desig per Susanna, i la comtessa, assabentada, prepara un pla amb Susanna per deixar-lo en evidència. Al final tot es resol, el comte demana perdó a la seva esposa i poden celebrar les noces, la festa comença i s'allargarà fins a l'alba.

Dissimulada entre somriures i reverències, l'obra de Beaumarchais és un atac frontal a l'estructura social de l'època i una denúncia dels privilegis de la noblesa. L'òpera que es porta aquesta nit al Teatre Auditori és una versió renovada d'aquesta composició, que acostarà al públic santcugatenc la música de Mozart.

La direcció musical del muntatge va a càrrec de Daniel Martínez i el director d'escena és Pau Monterde. El repartiment està encapçalat per Kyung-Jun Park, que interpreta a Figaro, María José Martos, que és Susanna, i Paul Kong i María José Siri, que interpreten el comte i la comtessa, respectivament.

L'òpera començarà a les 10 de la nit, i el preu de les entrades és de 45 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.