Joan Miró i el nou premi Nit d'Art, grans protagonistes de la 5a Nit de l'Art


  • Comparteix:

La jornada es celebrarà el dia 28 de maig, amb la participació de diferents galeries així com de la Casa de Cultura i el Museu de Sant Cugat

La jornada es celebrarà el dia 28 de maig, amb la participació de diferents galeries així com de la Casa de Cultura i el Museu de Sant Cugat

Sant Cugat acollirà, el proper dia 28 de maig, la cinquena edició de la Nit de l'Art, que enguany servirà per fer un homenatge a Joan Miró, amb la presentació d'una obra diferent en cada un dels espais i galeries d'art que participen en la iniciativa. A més, durant la vetllada també es presentarà el premi 'Nit de l'Art' que es convertirà en un dels guardons més importants de pintura de petit format a nivell de tot l'Estat..

La 5a Nit de l'Art, organitzada pel col·lectiu Espais d'Art amb la col·laboració de l'Ajuntament, es presenta carregada de novetats. En aquesta edició es retrà un homenatge a l'artista Joan Miró. D'aquesta manera, les onze sales que participen en la iniciativa, i que no tancarà fins entrada la mitjanit, mostraran obres originals de l'artista, de forma que seguint el recorregut proposat, es podrà contemplar una petita exposició de Miró, dividida entre els diferents espais.

Un altre dels actes importants del programa és la presentació del primer guardó de pintura de petit format 'Nit d'Art, Autocugat', dotat amb un premi de 12.000 euros i que, segons els organitzadors, es convertirà en un dels guardons més importants de l'estat i que ha de contribuir a fer encara més rellevant aquesta Nit de l'Art. Lluís Ribas, president d'Espais d'Art, ha explicat les novetats més destacades.

Lluís Ribas

Aquest any presentem dues novetats importants. D'una banda, presentem a cada espai, un quadre de Miró. I d'altra banda, el premi de petit format.


Com cada any, la Nit de l'Art comptarà amb una musa, que en aquesta ocasió serà l'escriptor Baltasar Porcel, el qual agafarà el relleu del fotògraf, Pere Formiguera. D'aquesta manera, la Nit de l'Art se suma a les activitats de l'Any del Llibre i la Lectura amb l'elecció d'una musa de l'àmbit de la literatura.

Com ja és habitual, també, aquesta iniciativa combinarà el protagonisme de les arts visuals amb altres manifestacions artístiques com la música i el teatre. A més, comptarà amb el suport de diverses entitats de la ciutat. Per a la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, l'objectiu és que la Nit de l'Art de Sant Cugat es converteixi en un referent a tot el país.

Àngels Solé

Que Sant Cugat sigui un referent de les arts visuals al país, la Nit de l'Art fa ja aquest paper. El que volem és avançar en aquesta línia.


De la mateixa manera s'ha expressat el crític d'art, Josep Maria Cadena, que ha reivindicat Sant Cugat com una ciutat tan vàlida per l'art com ho pot ser Barcelona.

Josep Maria Cadena

Barcelona es menja tot el que té al voltant. Abans els artistes consideraven que si no havien exposat a Barcelona, no havien exposat. Ara ja no és així.


Els organitzadors esperen una gran participació i arribar, com a mínim, als 3.000 visitants que es calcula que l'any passat van gaudir d'aquesta proposta.

Recordem que l'acte inaugural de la Nit de l'Art tindrà lloc a dos quarts de vuit del vespre al monestir i que la jornada s'allargarà fins entrada la mitjanit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.