Familiars i amics homenatgen el pintor i poeta Miquel Cabanas i Alibau en el desè aniversari de la seva mort


  • Comparteix:

Deu anys després de la mort del pintor i poeta Miquel Cabanas i Alibau, la sala Rusiñol ha estat l'escenari d'un sentit homenatge en què familiars, amics i autoritats han recordat l'artista desaparegut. Tots han coincidit a destacar la seva excepcional sensibilitat, fet que el va permetre viure la vida 'plena i feliç' que el propi artista va pregonar fins el seu traspàs, el 13 de maig de 1.995.

En una Sala Rusiñol plena de familiars i amics, i en presència de l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, i la tinent d'alcalde de cultura, Àngels Solé, s'ha homenatjat el pintor i poeta santcugatenc Miquel Cabanas i Alibau en el desè aniversari de la seva mort Al mateix temps, s'ha celebrat el 19è aniversari de l'obertura de la galeria, que dirigeix Ignasi Cabanas, fill de l'artista, i on s'hi ha pogut veure 13 obres pictòriques triades especialment per a l'ocasió. Precisament Ignasi Cabanas ha volgut agrair la presència de tots els assistents i ha glossat la figura del seu pare, de qui n'ha destacat la senzillesa i el seu bon cor.

Ignasi Cabanas

Tots els que l'han conegut tenen històries a explicar. Això demostra lo ric i ple que va ser el meu pare. Ell tenia una sensibilitat i una senzillesa que eren la seva gran virtut


L'alcalde Lluís Recoder, de la seva banda, ha definit a Miquel Cabanas com un artista amb majúscules, que estimava el que tenia al seu voltant i que era una persona d'una extrema sensibilitat. Fet que, diu Recoder, el va permetre viure en plenitud. Escoltem Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Va ser un santcugatenc il·lustre, un artista amb majúscules, que es va estimar el que tenia al voltant i que pintava el que veia. Era una persona de gran sensibilitat


Durant l'acte, també hi ha intervingut el poeta i crític d'art Francesc Galí, amic de l'artista, qui ha fet una valoració de l'obra pictòrica de Cabanas i Alibau. Un altre dels millors amics del pintor i poeta, Jordi Franquesa, ha llegit 14 poemes especialment triats per a l'ocasió, que han posat un toc encara més emotiu a l'acte.

L'homenatge ha servit també per anunciar que el futur museu dedicat a la família Cabanas, que s'ubicarà a Cal Gerrer, a la plaça Octavià, cantonada amb el carrer Sant Medir, iniciarà les obres passat l'estiu i que està previst inaugurar-lo el 2007. Frederic Cabanas, que s'encarrega del projecte, ha explicat a més que estarà dividit en tres parts, una primera dedicada a Cal Gerrer i a la terrissa de la família Arpí, una segona a Marilyn Monroe i una tercera als artistes de la família Cabanas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.