El Museu de Sant Cugat inaugura avui una exposició de Colita sobre les dones colombianes


  • Comparteix:

La mostra es podrà veure fins el 15 d'octubre

La mostra es podrà veure fins el 15 d'octubre

La discriminació de les dones a Colòmbia centra l'exposició que acollirà el Museu de Sant Cugat a partir d'aquest dimecres i que inclou instantànies de la reconeguda fotògrafa Colita. La mostra, sota el nom 'Dones Atles. Conflicte a Colòmbia', es podrà visitar fins el 15 d'octubre.

41 fotografies en blanc i negre serveixen a la prestigiosa fotògrafa Colita per transmetre de forma explícita la discriminació de la dona a la societat colombiana. Les instantànies s'engloben sota el nom de 'Dones Atles. Conflicte a Colòmbia', en una exposició que s'inaugura aquesta tarda, a les 6, al Claustre del Monestir.

L'artista vol mostrar el coratge de la dona desplaçada que sosté el món enmig de les condicions més adverses. Segons explica el responsable de sensibilització del comitè català de l'Acnur, Genís Morillas, actualment el 48% dels refugiats per motiu de guerra són dones.

Genis Morillas

El lema de l'exposició, es 'El coratge de la dona desplaçada que sosté el món en mig de les condicions més adverses'. La dona es un percentatge molt elevat dels refugiats i estan discriminades tot i haver de sostenir una família.


Les fotografies que es recullen a la mostra corresponen al segon viatge de la fotògrafa Colita a Colòmbia. Les imatges mostren les escenes que ella va trobar més sorprenents per transmetre la mala vida d'aquestes dones dominades. Genís Morillas.

Genís Morillas

Les fotografies estan preses a Colombia. Ella va veure la situació en un segon viatge va anar a buscar les situacions dolentes en la que està el país en genaral però sobretot la dona.


Recordem que la mostra s'inaugura aquesta tarda i que es podrà visitar al Museu de Sant Cugat fins el proper dia 15 d'octubre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.