Monika Zgustova presenta la novel·la 'La dona silenciosa' al Bebop Jazz


  • Comparteix:

L'escriptora d'origen txec resident a Catalunya Monika Zgustova presenta aquest dimarts a la sala Bebop Jazz la seva novel·la 'La dona silenciosa'. L'obra, traduïda al català per l'autora, narra la història d'una dona i el seu fill, que es veuen obligats a exiliar-se als Estats Units durant la Primavera de Praga.

La novel·la de Zgustova conté elements autobiogràfics, tot i que el contingut és imaginari. Segons l'autora, 'La dona silenciosa' s'inspira en la vida de la seva àvia i en l'experiència de l'exili del seu pare, entre d'altres episodis.

Zgustova explica que també hi ha experiències personals que han inspirat la novel·la.

Monika Zgustova

Jo vaig viure diverses coses que he descrit a la meva novel·la. Sobretot, la part que dedico a l'exili dels protagonistes.


L'escriptora viu a Catalunya des de la dècada dels 80 i ha traduït al català autors txecs com Milan Kundera. Zgustova ha explicat que s'ha sentit molt còmoda traduint 'La dona silenciosa' al català i a l'espanyol. Les tres versions de l'obra expliquen la mateixa història, tot i que amb matisos diferents, fins al punt que la versió txeca és més curta que la catalana.

Segons l'autora txeca, traduir una obra pròpia li ha atorgat més confiança i l'ha fet sentir més lliure.

Monika Zgustova

Traduint els meus propis textos, tinc molta més confiança que amb altres escriptors i, a més, també m'he sentit molt més lliure.


La presentació de 'La dona silenciosa' tindrà lloc al Bebop Jazz. L'acte comptarà amb les intervencions de la directora teatral Dolors Vilarasau i l'actor Joan Berlanga.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.