Els 'papers de Salamanca' surten de la ciutat castellana sense més incidents


  • Comparteix:

L'operació de retorn dels 'papers de Salamanca' s'ha dut a terme, finalment, sense incidents. En només una hora s'han pogut carregar les 500 caixes de documents, tot i que les furgonetes que havien de traslladar-los s'han hagut de quedar a 50 metres de les portes de l'Arxiu, després que ahir es denegués el permís de càrrega i descàrrega. Els documents es verificaran ara a Madrid i està previst que arribin a l'Arxiu Nacional de Catalunya, a la nostra ciutat, pels volts del cap de setmana.

El trasllat ha començat cap a un quart de set del matí, quan treballadors del centre han començat a treure les caixes carregades amb els documents que, de moment, es retornen a Catalunya. Els treballadors han hagut de fer l'operació amb uns carretons per tal d'arribar fins a les furgonetes, que estaven estacionades a 50 metres de l'arxiu, després que ahir l'Ajuntament de Salamanca denegués el permís de càrrega i descàrrega.

Per evitar més incidents, aquest procés ha estat custodiat, en tot moment, per efectius de la policia estatal.

Els 'papers de Salamanca' es verificaran ara a Madrid, i des d'allà iniciaran finalment el seu viatge de retorn a Catalunya, on seran dipositats a l'Arxiu Nacional, ubicat a la nostra ciutat. De moment, no es coneix encara la data exacta de l'arribada dels documents, tot i que el director del propi ANC, Josep Maria Sans i Travé, ha apuntat que podria ser durant el cap de setmana.

Recordem que els únics documents que tornaran són els de la Generalitat Republicana, mentre que els papers de particulars, entitats i ajuntaments ho faran més tard, en principi al llarg d'aquest mateix any. Cal destacar que avui mateix, s'ha decidit a última hora separar set caixes de documents de les 507 previstes per assegurar-se que contenen documents només de la Generalitat Republicana i no d'altres institucions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.