Àlex Rigola porta al Teatre-Auditori la seva actualització del 'Ricard 3r' de Shakespeare


  • Comparteix:

L'actor Pere Arquillué protagonitza el muntatge

L'actor Pere Arquillué protagonitza el muntatge

La versió d'Àlex Rigola de l'obra de Shakespeare 'Ricard 3r' arriba aquest divendres al Teatre-Auditori. El director del Teatre Lliure ambienta l'acció en un bar amb estètica dels anys 80 i inclou en la posada en escena projeccions audiovisuals. L'argument trasllada a la societat actual la lluita pel poder i els comportaments irracionals que van caracteritzar aquest clàssic shakespearià.

Àlex Rigola reinventa la tragèdia shakespeariana a 'Ricard 3r', una versió que accentua el context de violència de l'obra original i fa una relectura del clàssic, convertint el reialme en un puticlub i potenciant elements de l'actualitat, com l'obsessió malaltissa per la seguretat, la guerra d'Iraq o l'adicció a la cocaïna.

La posada en escena que escull Rigola beu de l'estètica Tarantino i de la comèdia musical i inclou els habituals interludis i les projeccions d'imatges de video que caracteritzen les darreres obres del director del Teatre Lliure. 'Ricard 3r' és la tercera adaptació de Shakespeare que dirigeix Rigola. Una de les actrius del muntatge, Alícia Pérez, assegura que l'èxit d'aquesta obra, una de les més representades i adaptades del dramaturg anglès, rau en la vigència del rerafons de la història.

Alícia Pérez

Fa un paral·lelisme amb la societat d'avui dia. Una societat en la que el més competitiu, ric i guapo és el triomfador i el que no és un monstre. El monstre existeix perquè entre tots l'estem creant.


El monstre, en aquest cas, és un Pere Arquillué que simbolitza les tares del protagonista amb una miopia exagerada i un llenguatge infantil·litzat fins a l'extrem.

El traductor de bona part de les obres de Shakespeare al català, Salvador Oliva, ha destacat la importància de 'Ricard III', una obra que surant segles ha gaudit d'un gran èxit de públic.

Salvador Oliva

Poc apreciada per la crítica, però en canvi té un èxit enorme de públic. Es representa molt, agrada molt i és molt popular.


L'adaptació d'Àlex Rigola de 'Ricard 3r' arriba aquest divendres a la nit al Teatre-Auditori. El preu de l'entrada és de 21 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.