L'Auditori acull amb èxit l'adaptació de 'Ricard 3r' d'Àlex Rigola


  • Comparteix:

500 persones veuen la nova versió de Ricard 3er

500 persones veuen la nova versió de Ricard 3er

La versió de l'obra shakespeariana 'Ricard 3r' d'Àlex Rigola ha atret unes 500 persones en la seva representació d'aquest divendres al Teatre-Auditori. El director del Teatre Lliure ha traslladat el clàssic a la societat actual, accentuant els comportaments violents i l'obsessió per la seguretat.

Àlex Rigola, director del del Teatre Lliure, ha reinventat la història de 'Ricard 3r' ambientant-la en un bar de carretera amb estètica dels anys 80. Amb la figura del protagonista ha volgut representar aquells personatges marginats de la societat actual que són objecte de burla i per això ha exagerat el seu aspecte de miop i el llenguatge infantil.

Durant l'actuació, els actors combinen els diàlegs en vers amb la interpretació de cançons i les coreografies. L'actor Pere Arquillué, que interpreta a Ricard, ha destacat la dificultat de l'obra i del personatge.

Pere Arquillué

Portem uns set mesos, però no hem tancat el personatge ni la funció, l'obra ha anat canviant i el paper ens va costar però al final sembla que li hem trobat el resultat.


L'obra, que inclou la projecció d'imatges de vídeo, porta set mesos de gira per tot l'Estat espanyol. En aquest sentit, Arquillué també ha volgut destacar la dificultat que suposa el canvi de llengua, del català al castellà.

Pere Arquillué

Afecta més el canvi d'idioma, ara venim, de fer-la a Valladolid en castellà, i el primer dia que es fa un traspàs de llengua és problemàtic.


Àlex Rigola es troba també de gira per tot el món amb 'Santa Joana dels Escorxadors', que aquest dilluns portarà a Roma. El director està ultimant 'Hamlet sense paraules', amb una escenografia feta a Sant Cugat, al taller del Teatre-Auditori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.