Rogeli Pedró recull mites, faules i narracions populars a 'Llegendes de Sant Cugat'


  • Comparteix:

El llibre està editat per Cossetània i el Museu de Sant Cugat

El llibre està editat per Cossetània i el Museu de Sant Cugat

L'escriptor santcugatenc Rogeli Pedró presenta aquest dimecres 'Llegendes de Sant Cugat del Vallès', llibre que recull 18 històries ambientades a la nostra ciutat. Els mites, faules i narracions populars de l'obra estan acompanyades d'il·lustracions fetes per alumnes del Taller Triangle de Sant Cugat.

Aquest dimecres, el Monestir de Sant Cugat serà l'escenari de la presentació del darrer llibre de l'escriptor santcugatenc Rogeli Pedró titulat 'Llegendes de Sant Cugat'. L'autor ha fet un recull de mites, faules i narracions populars on el monestir és l'eix i l'origen principal de molts d'aquests relats. Es tracta, segons ha explicat l'autor, de recuperar aquelles històries que es transmetien de pares a fills a la vora del foc.

Rogeli Pedró

Els lectors trobaran aquelles històries que explicaven els avis a la vora del foc. La idea es recuperar el que havien estat les històries transmeses de pares a fills i que era tan maco perquè es feia via oral.


Editat per Cossetània i el Museu de Sant Cugat, aquesta obra compta amb 18 històries, algunes de les quals tenen un origen històric ben documentat i que han estat modificades pel pas del temps. D'altres són relats marcadament novel·lescs, fantàstics i divertits, on es barregen passions i sentiments.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha valorat molt positivament el valor afegit que suposen aquest tipus d'obres, que contribueixen a crear memòria històrica i identitat.

Àngels Solé

Com va fer en la seva obra anterior, donava un valor afegit, contribueix a crear memòria, a crear identitat a la nostra ciutat i aquest és l'objectiu de les publicacions a que dóna suport l'àmbit de cultura.


Totes les llegendes van acompanyades de diverses referències històriques per ajudar el lector a centrar-se en l'espai i el temps, i a esbrinar l'abast històric de cada relat. A més, el llibre ve acompanyat d'il·lustracions fetes per joves alumnes de 9 a 16 anys del Taller Triangle de Sant Cugat, que s'han mostrat molt orgullosos i il·lusionats per la seva implicació en aquest projecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.