La Universitat de la Pau acull el tercer seminari d'hivern 'Pensaments per la Pau'


  • Comparteix:

José Luís Gordillo, primer exponent de 'Pensaments per la Pau'

José Luís Gordillo, primer exponent de 'Pensaments per la Pau'

La Universitat Internacional de la Pau celebra aquest cap de setmana el tercer seminari d'hivern sota el nom 'Pensaments per la pau'. El pensament pacifista d'autors com Tolstoi, Virgínia Woolf i Brecht és l'eix del programa que té lloc al Centre Borja. D'aquesta manera, la literatura es presenta com una eina fonamental per entendre les actituds de les persones davant els conflictes socials.

'Pensaments per la pau' és el títol que dóna nom al tercer seminari d'hivern que acull la Universitat Internacional de la Pau al Centre Borja durant tot el cap de setmana. El seminari, que ha començat amb 37 inscrits, consta de tres xerrades a càrrec de José Luís Gordillo, Elena Grau i Pere Ortega. Tots tres tracten la literatura com a eix fonamental que ha estat i és molt important en la construcció social dels conceptes de pau, justícia social i conflicte.

Les jornades de literatura i pau tracten sobre l'obra de tres escriptors rellevants en el món de la literatura pels seus pensaments de pau tant a la poesia, la novel·la, el teatre i l'assaig. El primer ponent d'aquest seminari, José Luís Gordillo, ha tractat el pensament pacifista de León Tolstoi. Gordillo explica el contingut de la seva exposició; donar a conèixer el pensament de Tolstoi.

José Luis Gordillo

Donar a conèixer el pensament de Tolstoi en la seva vessant no literària


La segona ponent, fundadora de la revista 'En Pie de Paz' ha tractat el tema de la pau a través del pensament de Virginia Wolf. I per finalitzar la ponència, l'investigador en pau i desarmament, Pere Ortega ha aprofundit en l'obra de Bertold Brecht.

Pere Ortega ha donat a conèixer la seva opinió molt positiva sobre la Universitat de la Pau i ha destacat que aquest tipus de trobades són molt favorables tant pels sancugatencs com per tots els catalans que vulguin aprendre més coses sobre la cultura pacifista.

Pere Ortega

És una iniciativa magnífica i una oportunitat tant per Sant Cugat com per Catalunya per difondre i donar a conèixer la cultura de la pau


Els actes programats pel Tercer seminari d'hivern, 'Pensaments per la pau' finalitcen aquest diumenge amb un debat obert i lectures dramatitzades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.