El cicle sobre 'La història de Sant Cugat' comença amb una reflexió sobre la necessitat d'estudiar més la prehistòria


  • Comparteix:

Les xerrades són un preludi de la presentació del llibre 'Història de Sant Cugat', el proper juny

Les xerrades són un preludi de la presentació del llibre 'Història de Sant Cugat', el proper juny

La Prehistòria de Sant Cugat encara no s'ha treballat prou i la importància del Monestir i de l'Edat Mitjana no han facilitat la investigació d'altres períodes. D'aquesta manera s'ha expressat el professor Antoni Bardavio en la conferència inaugural del cicle 'La història de Sant Cugat' que vol donar a conèixer el passat de la nostra ciutat des de la prehistòria fins a l'edat contemporània. Aquestes xerrades són el preludi de la presentació del llibre 'Història de Sant Cugat' que forma part dels actes de l'Any de la Vila'.

El professor de didàctica de la història de la UAB Antoni Bardavio ha estat l'encarregat d'iniciar el cicle de conferències que durant les properes setmanes portaran cada dimecres al Museu de Sant Cugat a historiadors i arqueòlegs que explicaran el que ha estat la història de Sant Cugat.

Amb 'Els primers pobladors. La prehistòria', el professor Bardavio ha explicat que les troballes prehistòriques de Sant Cugat no són gaires i que es tracta d'un problema bastant generalitzat a Catalunya i a les comarques vallesanes. A més, ha dit que a Sant Cugat és dóna una situació potser encara més negativa en relació a la protecció del patrimoni i també per l'ombra que representa el monestir per d'altres períodes històrics que no siguin l'Edat Mitjana.

Antoni Bardavio

A Sant Cugat es pateix especialment aquest dèficit en la protecció del patrimoni per la gran quantitat d'obres i també per una realitat com la del monestir que fa que s'oblidi la resta del patrimoni de Sant Cugat.


En concret, Antoni Bardavio ha recordat que les restes més antigues trobades al municipi de Sant Cugat són del període Neolític, dels primers agricultors-ramaders, descoberts recentment a la zona de Can Fatjó dels Urons.

Davant d'aquesta situació, Bardavio ha remarcat que encara cal aprofundir molt en l'estudi d'aquest període a Sant Cugat i ha criticat els que afirmen que el món antic i prehistòric no aporta coneixement de com vivim avui en dia.

Antoni Bardavio

Hi ha la visió generalitzada que els temps prehistòrics no aporten coneixement sobre com vivim avui en dia i crec que és un error.


La propera conferència del cicle anirà a càrrec de l'arqueòleg Pere Lluís Artigues i portarà per títol 'Un racó de l'Imperi Romà. L'antiguitat'. Al igual que totes les altres es farà a la sala del tapís del Museu de Sant Museu, a dos quarts de vuit del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.