El periodista santcugatenc Josep Gimeno recull al llibre 'Catalunya demà' 10 entrevistes sobre el futur del país


  • Comparteix:

El periodista de Ràdio Sant Cugat Josep Gimeno recopila al llibre 'Catalunya demà' les opinions de 10 personalitats d'àmbits diversos sobre el futur del país. El sociòleg Salvador Cardús, el periodista Miquel Calçada, i el president del Barça, Joan Laporta, són alguns dels personatges seleccionats. El llibre, editat per 'Ara Llibres', surt a la venda avui.

'Com veu el futur de Catalunya?'. Aquesta pregunta clou les 10 entrevistes del llibre, que serveixen per exposar, des de diferents perspectives personals i professionals, els principals reptes per al futur del país. La immigració, el finançament de Catalunya i el paper de la llengua són algunes de les preocupacions comuns als 10 entrevistats, com explica l'autor de l'obra, Josep Gimeno.

Josep Gimeno

Els reptes són la immigració -com integrar els nouvinguts- i el finançament en el nou Estatut. També hi ha preocupació sobre l'ús social del català.


El sociòleg Salvador Cardús, l'economista Ramon Tremosa, l'historiador Joan B. Culla, el periodista Miquel Calçada, i l'actor Joel Joan són algunes de les personalitats que apareixen al llibre. El president del FC Barcelona, Joan Laporta, el filòsof Xavier Rubert de Ventós, el monjo de Montserrat Bernabé Dalmau, el filòleg Joan Martí i Castell, i el jutge Guillem Vidal també fan les seves aportacions a l'obra.

Josep Gimeno explica els criteris de selecció de les personalitats que apareixen al llibre.

Josep Gimeno

Primer es va fer una tria de professions que es volien recollir i després es van buscar persones significades en aquests camps. També es va buscar que tots tinguessin sensibilitat pel país.


El llibre 'Catalunya demà', editat per 'Ara Llibres', surt avui a la venda a un preu de 14 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.