Els arxius polítics i professionals de Puig i Cadafalch, a l'ANC


  • Comparteix:

L'Arxiu Nacional de Catalunya, amb seu a la nostra ciutat, ha incorporat la documentació professional i política de Josep Puig i Cadafalch. Un total de 422 capses, trobades en unes golfes del seu estudi de Barcelona, formen part de la documentació. Els consellers Joaquim Nadal i Ferran Mascarell han destacat la importància que té aquesta documentació per Catalunya.

De 'valor històric extraordinari' ha definit el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, la documentació del president de la Mancomunitat des del 1917 al 1923 dipositada aquest dilluns a l'Arxiu Nacional de Catalunya. Mascarell ha presentat, juntament amb Joaquim Nadal, les 422 capses que s'han trobat amagades a les golfes de l'estudi de Puig i Cadafalch a Bacelona.

Ferran Mascarell

Té un valor històric extraordinari pel coneixement de l'arquitectura, de l'arqueologia, i de la feina d'historiador de Puig i Cadalfach. A més, té un valor polític i institucional riquíssim.


El conseller de la Presidència i portaveu del govern en funcions, Joaquim Nadal, ha explicat que ara es posa a disposició de tot el poble català un apunt més de la política cultural de Catalunya.

Joaquim Nadal

Aquesta herència que recollim i transmatem és un apunt de política cultural entesa en el millor sentit de l'expressió per posar a disposició de tot el poble de Catalunya allò que fins ara estava amagat a les golfes d'una casa particular.


Entre el total de capses que s'han comptabilitzat, 152 contenen documents inèdits de l'activitat política de Puig i Cadalfach. També hi ha 10.000 dibuixos, 386 rotlles de projectes arquitectònics i un epistolari, entre d'altres documents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.