El director de l'ANC creu que no perilla el retorn de la resta documents retinguts a Salamanca


  • Comparteix:

El retard en el retorn dels dos milions de documents pertanyents a ajuntaments, entitats i particulars, retinguts a l'arxiu de Salamanca està motivat per processos arxivístics que s'estan duent a terme al 'Archivo de la Guerra Civil'. En aquests termes s'ha expressat el director de l'Arxiu Nacional de Catalunya, ubicat a Sant Cugat, Josep Maria Sans i Travé, que considera que un cop acabats els treballs, els arxius tornaran a Catalunya.

En concret, Josep Maria Sans i Travé ha assenyalat el procés de digitalització que s'està fent dels set lligalls retinguts, per tal que l'arxiu de Salamanca conservi una còpia dels documents, com un dels fets que motiva el retard. Sans i Travé s'ha mostrat convençut que en el moment que acabin aquests processos, els documents arribaran a l'ANC.

Escoltem Josep Maria Sans i Travé en declaracions a Cugat.cat.

Josep Maria Sans i Travé

La resta de documentació s'havia d'actuacions arxivístiques i a més s'havia d'adjudicar la digitalització i aquest procés ha estat molt més llarg.


El director de l'ANC també ha explicat que l'equipament arxivístic està preparant una exposició per celebrar els 750 anys del naixement de la Generalitat. Sans i Travé ha dit que la mostra arribarà a l'ANC al llarg del proper any i farà un recorregut per la història de la màxima institució catalana.

Josep Maria Sans i Travé

Volem fer una exposició que doni una visió del marc en el qual va nèixer la Generalitat i tota la seva evolució.


En aquests moments l'ANC està duent a terme la digitalització del fons documental de l'arxiu de Pedralbes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.