Una quarantena de ballarins assisteixen a la master class de Víctor Ullate


  • Comparteix:

Una quarantena de joves ballarins han assistit aquest dissabte al Teatre-Auditori a la master class que ha ofert el ballarí i coreògraf Víctor Ullate. Els alumnes han seguit amb atenció les explicacions del mestre, que s'ha mostrat molt satisfet del nivell que ha trobat entre els ballarins de la nostra ciutat.

Amb un pianista a l'escenari, Víctor Ullate ha anat explicat els moviments clàssics de la dansa a la quarantena d'alumnes, sobretot noies, que han tingut la sort de rebre les seves lliçons. Amb la clàssica terminologia francesa que designa els diferents passos i postures, el mestre ha corregit i ajudat els alumnes a col·locar correctament les parts del cos.

Ullate els ha explicat que cal dominar els moviments bàsics, ja que, tant si es volen dedicar al ballet clàssic com a la dansa contemporània, començar pel principi és fonamental.

Víctor Ullate

El clàssic és la base, has de passar per aquí per aprendre a ballar. És la gramàtica de la dansa.


Ullate no ha escatimat consells per als seus alumnes. Els ha recordat, per exemple, que el bon alumne és el que sap escoltar i acceptar les correccions del mestre, i que els millors alumnes són els que, amb un simple gest del professor, saben què fan malament i què cal millorar.

A banda dels ballarins, la classe ha estat seguida també amb molta atenció per mig centenar de persones des de la platea del teatre. Els espectadors, amants de la dansa o familiars dels alumnes, han recompensat l'esforç dels ballarins amb forts aplaudiments, especialment davant els salts d'en Mathew, un dels alumnes.

Al final de la lliçó, les reaccions del públic han estat entusiastes.

Públic

He trobat la classe fantàstica, i el senyor Ullate un molt bon professor. Les correccions que els hi ha fet crec que les tindran molt en compte.


La mare d'una alumna ha destacat que aprendre a ballar és molt dur i que cal molta força de voluntat:

Públic

La dansa requereix moltíssima constància, moltíssima capacitat de treball, i gairebé el cent per cent d'entrega.


Però els que més han disfrutat han sigut, evidentment, els alumnes. Tots ells han seguit amb molta atenció les lliçons de Víctor Ullate, a qui han confessat que admiren. És el cas de la Raquel i la Tamar:

Alumnes

A mi m'ha encantat, aprens coses noves, et fa correccions que potser no t'han fet mai. És una oportunitat, i encara que hi hagi molta gent val la pena.


Pel que fa al gran desequilibri entre els nois que es dediquen a la dansa i les noies, Ullate ha dit que és una cosa que s'està corregint mica en mica, però que la manca de tradició del ballet a l'Estat fa que encara es vegi més com una cosa de noies.

Víctor Ullate, expert en aquesta mena de lliçons, també s'ha mostrat molt satisfet amb els alumnes que s'ha trobat a Sant Cugat. Després dels consells i les correccions, han arribat els elogis.

Víctor Ullate

Ho he vist molt bé, he vist molt bones aptituds i molt bones actituds. Jo crec que d'aquí en sortirà alguna figura.


Qui sap si algun dia, alguns dels alumnes que aquest dissabte han pogut assistir a aquesta classe magistral, com la Raquel, la Tamar o el Mathew, no seran grans ballarins i formaran part d'alguna gran companyia. Potser fins i tot, de la del mateix Ullate.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.