Un llibre protagonitzat per un porc senglar critica la destrucció del paisatge del vallès


  • Comparteix:

L'escriptor terrassenc Albert Vicens i Llauradó ha publicat el llibre 'De Porc i de Senyor. Memòries d'un senglar del Vallès'. El llibre denuncia a través del seu protagonista, un porc senglar anomenat Gruny, l'explotació irracional dels recursos naturals.

Aquest llibre és una faula de to humorístic que intenta fer reflexionar el públic de manera molt crítica sobre el nostre model de vida, el consum imparable i la proliferació d'urbanitzacions. L'obra lamenta que poc a poc el paisatge del Vallès es transformi, i les zones agrícoles i rurals desapareixen mentre creixen les urbanes.

Albert Vicens explica com se li va ocórrer que el protagonista de la seva novel·la fos un porc senglar.

Albert Vicens

Perquè és un animal gros, que no passa desapercebut, i perquè encarna molt bé aquest enfrontament entre l'home i la natura.


Albert Vicens és llicenciat en biologia i història, i professor de ciències naturals. 'De Porc i de Senyor' és la seva primera novel·la. Ha guanyat el VII Premi de Novel·la Joan Arús del Principat d'Andorra i s'ha convertit en el títol que inaugura la col·lecció de narrativa de Farell Editors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.