El nou número de la revista Gausac se centra en el Sant Cugat del segle XVII


  • Comparteix:

La presentació dels números 28 i 29 de la revista Gausac ha centrat la primera conferència del cicle el Sant Cugat del segle XVII. La publicació centra part d'aquest nou número a aprofundir en el coneixement de la ciutat en aquest període de la història.

Una cinquantena de persones han assistit aquest dimecres a la presentació del nou número de la revista Gausac. El Grup d'Estudis Locals i el Museu de Sant Cugat han treballat conjuntament per treure a la llum una publicació centrada sobretot en l'estudi de la vila durant el segle XVII.

El director de la publicació, l'historiador santcugatenc, Domènec Miquel, ha explicat que fruït d'aquesta col·laboració ha sortit una revista doble. Miquel ha destacat que aquest nou número de la revista Gausac està ple de novetats, tot i que ha remarcat els problemes amb els que es troben a l'hora de fer una bona recerca.

Doménec Miquel

La voluntat de fer números dobles és perquè cada vegada tenim més problemes en la recerca i ens trobem amb una manca de professionalització en les ciències socials.


El president del Grup d'Estudis Locals, Antonio Bardavio, ha destacat el pas endavant que s'ha fet amb aquest nou número.

Antonio Bardavio

Amb aquesta revista hem fet un pas endavant i culmina amb un dels nostres objectius que era aprofundir en la recerca.


De la seva banda, el tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha felicitat els responsables de la revista pel resultat del nou número. Escura ha destacat la importància de conèixer la història de la nostra ciutat.

Xavier Escura

Conèixer la nostra història ens ajuda a saber qui som. A Sant Cugat som uns privilegiats perquè tenim molta riquesa cultural.


La presentació del nou número de la revista Gausac ha servit per donar el tret de sortida al cicle de conferències sobre el Sant Cugat del segle XVII. Aquest dimecres ha estat el torn de la historiadora Judith Vico que ha fet una xerrada que portava per títol 'El capbreu: un document essencial per al coneixement de la vila'.

El dimecres vinent, Joana Melo parlarà de les 'Famílies i oficis' en la segona conferència. La tercera i última xerrada se celebrarà el dimecres 28 de novembre i anirà a càrrec del santcugatenc Domènec Miquel que parlarà de la 'Vila i masies: els seus pagaments al paborde major'.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.