L'ANC presenta una exposició sobre Verdaguer dins dels actes de 'Poesia a Sant Cugat'


  • Comparteix:

La figura de Jacint Verdaguer és objecte d'una exposició a l'Arxiu Nacional de Catalunya, que recull diferents edicions de la seva obra i part de la seva correspondència. Aquesta mostra, que s'emmarca dins 'Poesia a Sant Cugat', va anar acompanyada ahir d'un original espectacle basat en la vida i obra de Mossèn Cinto.

Més de 40 persones van assistir a l'Arxiu Nacional a la inauguració de l'exposició que mostra llibres i correspondència de Jacint Verdaguer. El director de l'Arxiu Nacional, Josep Maria Sans-Travé va remarcar que l'ANC està obert a col·laborar amb qualsevol institució que vulgui enaltir la cultura i la història de Catalunya.

Per aquest motiu, Sans-Travé va agrair el treball que ha realitzat l'Institut de les Lletres Catalanes, responsable de l'exposició. El director de l'Institut, Francesc Parcerisses ha elogiat el CD-ROM que l'Arxiu va editar amb material de Verdaguer i el cicle de conferències que es va fer sobre el poeta. Parcerisses ha explicat el contingut de l'exposició:

Francesc Parcerisses

La mostra recull la diversitat de l'obra de Verdaguer amb llibres, estudis, fulletons…


La presentació de la mostra es complementar amb l'espectacle 'Verdagueríada 2', dirigit per Víctor Sunyol. Es tracta d'un muntatge en que sis poetes manipulen poesies de Verdaguer i les acompanyen amb música, dansa, teatre o màgia. Sunyol descriu l'objectiu final d'aquest experiment:

Víctor Sunyol

'Verdagueríada' no és un homenatge, és una manipulació descarada de l'obra de Verdaguer


L'acte d'ahir a la nit va comptar amb la presència del músic Pep Sala i l'escriptor Matthew Tree, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.