Una vuitantena de persones rememoren l'assassinat de l'abat Biure sota la pluja


  • Comparteix:

Sant Cugat i Cerdanyola recorden la mort de l'abat Biure a mans de Berenguer de Saltells amb la tercera edició del Camí de Justícia. Una vuitantena de persones han recorregut sota la pluja els quatre quilòmetres que separen totes dues poblacions, fins arribar al Monestir, on han gaudit d'un sopar medieval i de la representació 'Pedra i sang'.

Des de l'Ateneu de Cerdanyola, una vuitantena de persones han recorregut aquest divendres el mateix camí que Berenguer de Saltells i altres nobles i servidors van fer per matar l'abat Biure. Per tercer any, els ajuntaments de Sant Cugat i Cerdanyola commemoren de forma conjunta aquest esdeveniment històric que ja forma part de les tradicions de tots dos municipis.

El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, explica l'objectiu de la caminada

Xavier Escura

Fer una celebració maca i postiva d'uns fets històrics i convertir-ho en un combinat de recuperació de memòria històrica, pedagogia i apropar les dues ciutats.


En el mateix sentit, la tinenta d'alcalde de Cultura del consistori de Cerdanyola, Consol Pla, ha destacat la col·laboració entre els dos municipis.

Consol Pla

Fer aquest camí, que ens uneix, ha fet que la gent coneixi la història i participi d'una activitat que uneix a dos municipis que estan molt propers.


Tot i que la pluja ha marcat aquesta tercera edició del Camí de Justícia, els participants han arribat al Monestir a l'hora prevista per gaudir d'un sopar medieval i de la posterior representació de 'Pedra i sang'. Així han viscut els participants la caminada.

Participants

Molt bé, amb una mica de pluja. / Hi havia una mica de fang, ha estat distret. / Anar de nit és especial. / Fantàstic, molt bé, molt divertit. / Ens hem mullat, però ens ho hem passat molt bé.


La caminada ha comptat amb la presència de diverses entitats de Cerdanyola, superant així el número de participació de les dues edicions anteriors.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.