La dansa tradicional centra avui les jornades 'Patrimoni Viu 2008'


  • Comparteix:

Entre les propostes no hi falta una ballada de sardanes

Entre les propostes no hi falta una ballada de sardanes

Les sardanes, el ball de gitanes, els geganters i la cuina medieval són algunes de les propostes de les jornades 'Patrimoni Viu 2008' per aquest dissabte. Durant tot el dia l'entorn del Monestir acollirà activitats que volen mostrar la història i la tradició de la ciutat als santcugatencs.

Les activitats començaran amb un 'taller d'Scriptorium' per totes les edats al Museu de Sant Cugat a les onze del matí. Una hora més tard a la plaça de l'Om els Castellers acostaran la història d'aquesta tradició. A la mateixa hora al Claustre tots aquells que ho vulguin podran degustar la cuina medieval. Al mateix escenari però a la una serà el moment de conèixer 'La veritable història d'en Joan i la Marieta' de la mà dels Geganters de Sant Cugat.

Les activitats es reprendran a les cinc de la tarda al mateix espai amb una altra tradició, la xocolatada i els seus orígens de la mà de l'espai Terra Dolça. Però la protagonista de la tarda serà la dansa amb un taller a les sis i sardanes i ball de bastons a les set a la plaça de l'Om. Dues hores més tard s'hi podrà aprendre el Ball de Gitanes.

Precisament, des de l'organització, el director del Museu, Lluís Campins, ha destacat la importància de recuperar el folklore català.

Lluís Campins

És curiós, aquí tenim una mena de visió escèptica sobre el nostre folklore.


Les activitats d'aquest dissabte acabaran amb un concert de la coral la Lira al Claustre a les 10 de la nit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.