Susanna Rafart i Manuel Forcano trenquen amb l'estereotip de la dificultat de la poesia


  • Comparteix:

Els autors Susanna Rafart i Manuel Forcano acosten la poesia als santcugatencs per trencar amb la creença que aquest és un gènere difícil. El Cafè Bahia ha acollit aquest dissabte a la tarda una lectura que ha combinat obres dels dos poetes, com també de Sebastià Alzamora. En declaracions a Cugat.cat, els autors han dit que 'els editors no fan esforços per promocionar el gènere' i que 'és necessari fer-la accessible als joves perquè aprenguin a copsar la bellesa de la poesia'.

El Cafè Bahia ha estat l'escenari de la lectura de versos de caire intimista, caracteritzats per una gran diversitat de temàtiques. Els poetes Susanna Rafart i Manuel Forcanas han llegit obres pròpies com també de Sebastià Alzamora amb la intenció de mostrar els matisos diferents de cadascuna de les veus poètiques.

El poeta Manuel Forcano ha dit que els editors no fan esforços per promocionar el gènere poètic i que s'edita amb poca freqüència i intensitat. Forcanas considera que la majoria de gent prefereix altres gèneres literaris on els sentits tinguin una satisfacció més immediata. Així ho ha dit a Cugat.cat.


Manuel Forcano

La poesia és com repartir partitures, la gent prefereix el concert. Llegir poesia sembla difícil, però depèn del poeta.



Segons els artistes, la poesia no és un gènere difícil i cal acostar-lo a la joventut, tal i com ha explicat la poetessa Susanna Rafart a Cugat.cat.


Susanna Rafart

Cal donar poesia als joves i marcar la diversitat dels poetes. N'hi ha molts que són accessibles.



El recital d'aquest dissabte, que s'ha emmarcat dins el Festival de Poesia de Sant Cugat, ha comptat amb l'assistència d'una vintena de persones que han pogut gaudir d'una copa de cava durant la lectura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.