Pep Blanes exposa dibuixos de vuit capitells a la sala capitular del Claustre


  • Comparteix:

Pep Blanes amb un dels seus dibuixos

Pep Blanes amb un dels seus dibuixos

La sala capitular del Claustre del Monestir s'ha omplert d'amics i autoritats per retre homenatge a l'artista santcugatenc Pep Blanes en la inauguració de l'exposició 'Capitells'. Blanes s'ha felicitat per haver pogut tornar a treballar al Monestir que tant estima després d'un període de malaltia i ha valorat molt positivament els dos anys que ha trigat a fer aquestes dibuixos. L'artista local ha dibuixat vuit capitells i n'ha fet 25 reproduccions de cadascun d'ells que es poden adquirir al Museu de Sant Cugat.

La ciutat de Sant Cugat ha retut un homenatge previ a Pep Blanes que a finals d'any celebrarà el seu vuitantè aniversari. La sala capitular del Claustre s'ha omplert d'amics de l'artista en la inauguració d'una mostra dels dibuixos que ha fet en tornar del seu període de malaltia, aquests darrers dos anys.

Blanes ha explicat que per cada dibuix necessita unes 200 hores de feina i s'ha mostrat molt feliç d'haver tornat a la seva rutina habitual al Monestir.

Pep Blanes

Amb cada dibuix m'estic 200 hores i només puc fer-ne quatre a l'any. Aquest és el treball de després de la malaltia i m'hi vaig posar amb moltes ganes.




L'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat la figura de Pep Blanes, de qui ha dit que és un més dels capitells del Claustre, i ha elogiat la seva estima pel Monestir.

Lluís Recoder

Si passar hores en un lloc és estimar-se aquest lloc, sense cap mena de dubte en Pep és qui més s'estima el Claustre.




L'exposició mostra, a més dels originals de mitjà format, la reproducció que es posa a la venda al Museu i una petita explicació de cada capitell dibuixat per Blanes, tot acompanyat de peces musicals seleccionades per l'artista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.