José Antonio Moreno, director de cinema als 16 anys


Temes relacionats

La Mostra de Curtmetratges arriba a la desena edició amb un canvi de dates i d'ubicació (16/jul/10)


  • Comparteix:

El director José A. Moreno als estudis de Cugat ràdio

El director José A. Moreno als estudis de Cugat ràdio

El santcugatenc José Antonio Moreno, de només 16 anys, ha dirigit el seu primer curt, 'Despierta', un drama psicològic sobre les seqüeles dels accidents de trànsit. L'obra ja circula per diversos festivals de l'Estat espanyol, entre ells el Festival d'Alcalá d'Henares, l'antesala dels premis Goya.

Diu que el seu truc és amagar l'edat. El santcugatenc José Antonio Moreno té només 16 anys, estudia segon de batxillerat i mai havia gravat un curtmetratge.

Ara mateix, però, la seva carta de presentació és una altra. Moreno ha dirigit el curt 'Despierta', un drama psicològic amb un pressupost de mil euros, amb un càsting pel que van passar 200 persones i amb localitzacions a Barcelona i Sant Cugat.

El curtmetratge, de 13 minuts i un repetori plenament femení, s'endinsa en les seqüeles dels accidents de trànsit. És José Antonio Moreno qui va escriure el guió, dirigir el càstig i liderar el rodatge malgrat la seva joventut. Segons Moreno, l'obra aconsegueix transmetre professionalitat.

José Antonio Moreno

Hi hagut professionalitat tècnica i artística. Al principi no s'ho creien, però al final m'han felicitat per la forma en què he treballat.




El finançament també prové del jove director, que va convèncer amics i familiars per cobrir el 90% del pressupost, que ronda els mil euros. Moreno es considera en part autodictàta, a base de pel·lícules i llibres especialitzats, i en part format acadèmicament, gràcies a un curs intensiu de direcció cinematogràfica.

L'obra ja corre per diversos festivals espanyols, entre ells el Festival d'Alcalá d'Henares, considerat l'antesala del premi Goya al millor curtmetratge. Diu Moreno que Alejandro Amenábar és el seu gran referent. I precisament d'Amenábar sempre s'ha destacat la seva joventut en despuntar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.