La ciutat homenatja Rudolf Häsler amb la mostra antològica més important sobre el pintor


  • Comparteix:

La Casa Aymat ha revelat el procés creatiu de Rudolf Häsler amb l'exhibició de dos quadres dels anys 70 en la inauguració que ha tingut lloc aquest dijous a una de les seus del Museu de Sant Cugat. Aquestes peces, juntament amb les exposades a la sala capitular del Monestir, conformen la mostra més exhaustiva del pintor santcugatenc d'origen suís, amb obres de totes les èpoques del pintor, que permeten l'espectador conèixer els secrets del seu procés creatiu. L'acte ha comptat amb la presència d'amics i familiars de l'artista.

Una vuitantena de persones entre amics i coneguts de l'artista han acompanyat dos dels fills de Häsler, que han estat presents en la inauguració de l'exposició a la Casa Aymat. És la mostra més exhaustiva del pintor santcugatenc d'origen suís i que exhibeix el talent de l'artista, però, tot i així, el que més han destacat els assistents ha estat la proximitat que Häsler desprenia quan passejava pels carrers de Sant Cugat.

Amics de Häsler

Era molt proper a la gent, com qualsevol ciutadà del poble./ Era molt divertit, irònic i sarcàstic./ Era molt agradable i sempre estava de broma.


Anna Häsler, filla del pintor, ha recordat el seu pare com una persona molt amigable.

Anna Häsler

Era una persona molt sociable i comunicativa.


A banda d'amics, coneguts i familiars, a l'acte hi han assistit personalitats com l'alcalde Lluís Recoder, el regidor de Cultura, Xavier Escura, els escriptors Sam Abrams i Marta Pessarodona, i el director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins, entre d'altres.

L'alcalde ha destacat l'esforç que ha calgut per recopilar les obres del pintor suís. Recoder creu que aquesta mostra és una 'gran oportunitat' per Sant Cugat.

Lluís recoder

Aquesta exposició antològica és una gran oportunitat que té Sant Cugat per donar a conèixer l'obra de Häsler.



Les peces de l'artista es poden visitar a la sala capitular i a la Casa Aymat. A banda de la mostra, també es realitzaran dues xerrades per aprofundir en la figura de Rudolf Häsler. La primera serà a càrrec de l'escriptor Leonardo Valencia i tindrà lloc d'aquí a tres setmanes. Al novembre, el segon dijous de mes, els historiadors de l'art Francesc Fontbona i Francesc Miralles debatran al voltant del pintor amb el comissari de l'exposició, Gabriel Moreras, com a moderador.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.