El Camí de Justícia ambienta amb brou calent, Diables i 'Pedra i Sang' la seva 6a edició


Temes relacionats

Una exposició fotogràfica repassa els 10 anys de 'Pedra i Sang' ( 2/des/10)

10 propostes per celebrar el desè aniversari de 'Pedra i Sang' (24/nov/10)


  • Comparteix:

Els caminaires arribant a la plaça de l'Om

Els caminaires arribant a la plaça de l'Om

El centenar de participants de la 6a edició del Camí de Justícia ha tingut aquest divendres una rebuda sorpresa a la plaça de l'Om. Una tassa de brou calent per escalfar les panxes i un espectacle pirotècnic a càrrec dels Diables i Tabalers de Sant Cugat han despertat somriures entre els caminaires, que han vingut des de Cerdanyola per recordar un any més el trajecte que van fer els assassins de l'abat Biure el Nadal de 1351. L'acte, organitzat pel Museu de Sant Cugat i el Museu de Cerdanyola, ha finalitzat com era habitual amb la representació de 'Pedra i Sang', que enguany celebra els seus 10 anys.

La participació ha estat 'tot un èxit', segons l'organització, amb l'exhauriment de les 100 entrades d'aquest acte que agermana veïns de Cerdanyola i de Sant Cugat. Els caminaires han estat més ben atesos que mai. Només arribar a les nou de la nit, el Terra Dolça els ha ofert brou a la plaça de l'Om per combatre el fred, i s'han distret amb les actuacions de foc dels Diables i la música dels Tabalers de Sant Cugat. Els Amics de Pedra i Sang els han fet la rebuda abans de preparar-se per interpretar la tradicional obra, que l'han representat a les deu de la nit.

La presidenta dels Amics de Pedra i Sang, Dolors Vilarasau, destaca el pregó com a principal novetat.

Dolors Vilarasau

És una broma, un text escrit per l'Eduard Jener, en el qual parlen l'Abat Biure i el Berenguer de Saltells com si fossin dos polítics.




El director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins, destaca el valor afegit que suposa la participació de més entitats de la ciutat.

Lluís Campins

Sempre té molt d'èxit, però enguany el valor afegit que suposa haver implicat els Diables i Tabalers li ha donat un toc especial.




Les novetats de la iniciativa s'han incorporat per commemorar els 10 anys de 'Pedra i Sang'. El Camí de Justícia recorda el trajecte que Berenguer de Saltells va fer fins a la ciutat per assassinar l'abat Biure.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.