Més de 1.500 persones participen al 2n Dia Sàpiens


  • Comparteix:

El Claustre del Monestir ha estat un dels principals punts d'activitat del 2n Dia Sàpiens

El Claustre del Monestir ha estat un dels principals punts d'activitat del 2n Dia Sàpiens

Més de 1.500 persones s'han apropat a alguna de les activitats que s'han programat durant tot aquest dissabte pel 2n Dia Sàpiens. Santcugatencs, així com gent d'altres poblacions dels voltants, han gaudit de tallers per als menuts, visites guiades a diferents espais de Sant Cugat i conferències. Mira el reportatge a Cugat tv

Sant Cugat ha acollit la 2a edició del Dia Sàpiens, jornada festiva organitzada per la publicació 'Sàpiens' amb la col·laboració del Museu i l'Ajuntament. L'objectiu ha estat apropar la història, el patrimoni, la cultura i la gastronomia als ciutadans. El punt neuràlgic de les activitats ha estat el Museu de Sant Cugat, que ha ofert tallers infantils relacionats amb l'època medieval, conferències i visites guiades.

El director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins, s'ha mostrat satisfet per la implicació dels ciutadans en la iniciativa.

Lluís Campins

Des del punt de vista de la participació podem dir que es tracta d'un èxit. La capacitat d'atracció tant de la revista com de l'oferta ha mobilitzat aquest volum de persones.


Altres indrets de la ciutat que han obert les seves portes han estat l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), el Centre de Béns Mobles de Catalunya i el Museu del Tapís Contemporani. A més, els restaurants i establiments que s'han sumat a la jornada han participat oferint menús i plats relacionats amb la cuina dels monjos.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha relacionat els avantpassats que poblaven Sant Cugat amb la importància de la ciutat avui dia.

Mercè Conesa

Creiem que en una ciutat jove amb un passat mil·lenari hem pogut conjuntar bé el Dia Sàpiens en torn a l'Edat Medieval o l'Edat Mitjana.


Els més menuts també han tingut un paper destacat en les activitats d'aquest dissabte ja que, com han dit des de 'Sàpiens', els petits són els futurs lectors de la publicació. D'aquesta manera, a més, als tallers per als infants han pogut aprendre més coses de l'època medieval a partir del lleure.

El Dia Sàpiens, que l'any passat va acollir l'Espluga de Francolí, ha posat el punt final al Claustre del Monestir amb l'entrega del premi als redactors del millor reportatge Sàpiens de l'últim any i amb l'actuació musical dels professors de l'Escola municipal de Música Victòria dels Àngels.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.