Escura explica les heretgies medievals a l'Arxiu Nacional de Catalunya


  • Comparteix:

Escura és especialista en l'heretgia càtara

Escura és especialista en l'heretgia càtara

'Moltes de les heretgies eren antisistema i per aquesta raó van ser combatudes a sang i foc'. Amb aquestes paraules ha definit l'historiador Xavier Escura la situació que van patir algunes de les heretgies com la dels càtars en una conferència que ha tingut lloc aquest dimecres a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC). Escura ha destacat que la majoria de les vegades, lluny d'una discussió teològica i religiosa, les heretgies plantejaven una lluita de poder.

Escura va escriure al 2005 'Les dames del foc', un llibre que parlava del món dels càtars. L'historiador ha explicat que al voltant dels càtars s'han creat autèntiques falses llegendes, com les que els fan protagonistes de la crema d'esglésies.

Xavier Escura

És una aberració parlar que els càtars agafessin una espasa. Però es van trobar immersos en lluites de poder entre nobles i amb la participació de l'Església.






Una cinquantena de persones ha assistit a aquesta conferència organitzada per Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.