'Dona i cadira' plasma la por de perdre els records al Casal de Cultura de Valldoreix


  • Comparteix:

L'actriu Anna Planas que interpreta la Lluïsa / Font: ACR

L'actriu Anna Planas que interpreta la Lluïsa / Font: ACR

La por de perdre els records s'ha posat de manifest a l'obra 'Dona i cadira', que s'ha representat aquest diumenge al Casal de Cultura de Valldoreix. L'escenari ha mostrat la vida de la Lluïsa, una dona que pateix la malaltia d'Alzheimer. L'obra, interpretada per l'Associació Cultural Recreativa (ACR) de Fals, s'integra dins la 18a Mostra de Teatre que organitza el grup Teatre Espiral. La representació és una adaptació de la novel·la de Pilar Duocastella i està dirigida per Francesc Parcerisas.

La Lluïsa, interpretada per l'actriu Anna Planas, és una dona de 68 anys que pateix els principis de la malaltia d'Alzheimer. Per por d'oblidar, decideix anotar els seus records en un diari personal. La troballa del diari de la Lluïsa marca l'inici de 'Dona i cadira'. A través de la seva lectura s'alterna sobre l'escenari les dues vides de la protagonista: l'abans de la malaltia i el deteriorament actual. Es tracta d'una representació que pretén mostrar la duresa de l'Alzheimer per als familiars i la lluita constant del mateix malalt contra la malaltia. Així ho ha explicat el director de l'obra, Francesc Parcerisas.

Francesc Parcerisas

'Dona i cadira' vol mostrar que la malaltia pot succeir a qualsevol persona. També, el patiment dels familiars i com la malalta amaga la situació.





'Dona i cadira' és una adaptació de la novel·la de Pilar Duocastella i s'integra dins la 18a Mostra de Teatre que organitza el grup Teatre Espiral.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.