Un reportatge sobre els centres d'internament de menors s'endú el premi de periodisme Ramon Barnils


  • Comparteix:

L'entrega es va fer durant la celebració dels Premis d'Octubre.

L'entrega es va fer durant la celebració dels Premis d'Octubre.

Marc Roma i Roger Palà són els guanyadors del primer guardó de Periodisme i Investigació Ramon Barnils que ha atorgat la 32ena edició dels Premis Literaris Octubre. Roma i Palà, membres del Grup de Periodistes Ramon Barnils, han guanyat 3.300 euros per un reportatge sobre els centres de menors.

Els periodistes Marc Romà i Roger Palà s'han alçat amb el premi Ramon Barnils per un treball d'investigació sobre el funcionament dels centres on estan internats menors d'edat. Tots dos han seguit d'aprop les experiències que viuen aquests joves que procedeixen, majoritàriament, de famílies desestructurades o amb capítols delictius.

'Presons adolescents' és el títol d'aquest reportatge que avui publica la revista 'El temps'. Roma ha comentat a quina conclusió han arribat després d'haver realitzat el document.

Marc Roma

Les incògnites són moltes les que planteja el treball


Tant Roma com Palà són membres dels Grups de Periodistes Ramon Barnils, integrat per 200 periodistes dels Països Catalans. Roma s'ha mostrat molt satisfet per haver guanyat el premi que porta el nom del desaparegut periodista:

Marc Roma

Estem molt contents d'haver obtingut aquest premi


D'altra banda, Roma i Palà tenen previst ampliar el treball d'investigació realitzat després de la mort, fa dos mesos, d'un jove magrebí en un centre de menors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.